Diersoorten

Jaarlijks verblijven er honderden dieren in de twee opvangcentra van AAP. Ongeveer de helft van de dieren is een aapsoort, zoals de chimpansee of de berberaap. De andere helft bestaat uit andere soorten exotische zoogdieren, zoals de tijger, leeuw, wasbeer, neusbeer, (zilver)vos, serval en nog vele andere soorten.

Lees hieronder meer feiten over diverse diersoorten.

Chimpansee

Chimpansees leven in de tropische regenwouden van Afrika, maar zijn ook te vinden in bos-savanne gebieden en bossen in de bergen.

Leeuw

Afrikaanse leeuwen leven in het grootste gedeelte van de sub-Sahara van Afrika, in open landschappen met gras.

Berberaap

De berberaap komt voor in Marokko, Algerije en op de rots van Gibraltar, waarvan de meesten in het Atlas- en Rifgebergte leven.

Tijger

De tijger komt nu voor in China, Korea, Rusland, India en het Himalaya-gebied. Vroeger leefde de tijger in een groot deel van Azië.

Wasbeer

Oorspronkelijk leefden wasberen alleen in Noord-Amerika. In de jaren dertig van de twintigste eeuw zijn ze naar Europa en Azië gebracht.

Witoorpenseelaapje

Witoorpenseelaapjes hebben hun naam te danken aan de opvallend witte pluimen aan hun oren. Ze behoren tot de kleinste aapsoorten.

Japanse makaak

Japanse makaken leven op de Japanse eilanden Honshu, Shikoku, Kyushu en op wat kleinere eilandjes. De dieren leven in bosgebied.

Java-aap

Onder de Java-aap vallen tien ondersoorten die allemaal nét iets van elkaar verschillen. Ze verschillen o.a. in de lengte en kleur.

Rhesusaap

De rhesusaap kan in veel verschillende gebieden leven. Variërend van laaggelegen vlaktes tot aan grote hoogtes.

Serval

De serval is een Afrikaanse katachtige die van nature voorkomt ten zuiden van de Sahara. Door zijn elegante uiterlijk is de serval helaas een populair huisdier.

Baviaan

De baviaan kan onderverdeeld worden in verschillende soorten: de groene baviaan, de gele baviaan, de bruine baviaan, de mantelbaviaan en de Kaapse baviaan.

Luipaard

Luipaarden komt voor in Afrika, Azië en een deel van Rusland. De dieren zijn te vinden in verschillende soorten gebieden, zoals tropische bossen en de savanne.