Onze adoptiedieren

Wist je dat je bij AAP symbolisch een aap, tijger of ander dier kunt adopteren? Door adoptieouder te worden, lever je een directe bijdrage aan de opvang en verzorging van onze dieren. Daarnaast ontvang je een leuk adoptiepakket. 

Dit ontvang je als adoptieouder:

Onze dieren kunnen samen meerdere adoptieouders hebben. Dankzij de steun van alle adoptieouders samen kan AAP dieren in nood blijven redden en liefdevol verzorgen. Als adoptieouder ontvang je niet alleen veel dank van de dieren, maar ook een mooi adoptiepakket met:
  • 1 Het adoptiecertificaat
  • 2 Een mooie foto van je dier
  • 3 Een biografie van je dier
  • 4 Informatie over de diersoort
adoptiepakket
adoptienieuws
Adoptienieuws & Apenote
Daarnaast ontvang je als adoptieouder 2 keer per jaar adoptienieuws over je dier en 4 keer per jaar het blad ‘Apenote’!

"Ik hoop nog heel lang mee te kunnen doen met het adoptieplan. Ik heb het goed en de dieren hadden het slecht.
Bij AAP hebben ze een betere toekomst.
"

Een dier adopteren met je bedrijf

Het is ook mogelijk om met je bedrijf symbolisch een dier te adopteren.
Meer informatie over hoe dit werkt kun je vinden op de bedrijfsadoptiepagina.

Vraag & antwoord - hoe werkt het adopteren van een dier?

Wil je adoptieouder worden van een dier bij AAP? In het adoptieoverzicht kun je zien uit welke adoptiedieren je allemaal kunt kiezen. Door op de afbeelding of groene button van het dier te klikken, vind je meer informatie over zijn of haar achtergrond. Hier kan je het adoptieformulier invullen met jouw gegevens en vervolgens op de groene button ‘adopteren’ klikken. Jouw adoptie wordt dan zo snel mogelijk door ons verwerkt. Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail en het adoptiepakket per post.
Als je besluit adoptieouder te worden, ontvang je niet alleen heel veel dankbaarheid van jouw adoptiedier, maar ook een mooi adoptiepakket. Je ontvangt een pakket per post met daarin een gepersonaliseerd adoptiecertificaat, een foto van je dier, een biografie van je dier en een verhaal over de diersoort. Daarnaast ontvang je twee keer per jaar adoptienieuws over jouw dier en vier keer per jaar het blad ‘Apenote’. Ook krijg je toegang tot de unieke adoptiewebpagina met meerdere foto’s en video’s.
Onze dieren kunnen verschillende adoptieouders hebben. Dankzij alle adoptieouders samen kan AAP dieren in nood blijven redden en liefdevol verzorgen. Met jouw adoptie wordt je onderdeel van meerdere adoptieouders bij AAP en kan je jouw adoptiedier op de voet volgen.
Nee, met een symbolische adoptie steun je financieel alle dieren in onze opvang.
Een aantal adoptiedieren is te bewonderen bij een rondleiding bij AAP in Almere. Meld je hier aan voor een rondleiding. Als je aangeeft van welk dier je adoptieouder bent, is het wellicht mogelijk om bij jouw dier een kijkje nemen (let op: altijd onder voorbehoud). Een aantal adoptiedieren verblijft in ons opvangcentrum in Spanje (regio Alicante). Meer informatie over een bezoek aan AAP in Spanje vind je hier.
De kosten van een adoptiedier verschillen per dier. Grote dieren hebben bijvoorbeeld meer voedsel nodig dan kleine dieren, en zijn daarom iets duurder dan kleine dieren. Je kunt kiezen uit drie verschillende bedragen:

7,- per maand voor een klein dier zoals een witoorpenseelaapje of suikereekhoorn
12,50 per maand voor een middelgroot dier zoals een berberaap of wasbeer
19,- per maand voor een groot dier zoals een chimpansee of leeuw
De betaling van een adoptie gaat per maand of jaarlijks via automatische incasso. Zo houden we de kosten laag en gaat zoveel mogelijk geld naar de dieren.
Jazeker! Je mag zoveel dieren adopteren als je wilt.
Een adoptie is een leuk cadeau om te geven aan andere dierenliefhebbers! Klik in het adoptieoverzicht op het dier waarvan je de adoptie cadeau wilt geven en klik vervolgens op de groene button ‘geef cadeau’. Hier kan je de benodigde gegevens invullen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen het pakket bij jezelf te laten bezorgen zodat je het zelf kunt overhandigen of rechtstreeks naar de ontvanger te laten versturen. Ook kan je een persoonlijk bericht toevoegen. Een origineel geschenk voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft of de feestdagen!
Natuurlijk hopen wij dat je ons lang wilt blijven steunen. Wil je toch stoppen? Dat kan op elk gewenst moment. Je kan je machtiging intrekken via ons contactformulier, met een e-mail of met een telefoontje. Je kan ons ook op een andere manier steunen.