Onze organisatie

AAP is een internationale dierenwelzijnsorganisatie die dierenleed bij de wortels aanpakt. Ruim 100 medewerkers en ruim 200 vrijwilligers bij AAP zetten zich hiervoor dagelijks in!

De meeste van hen werken in de dierverzorging, maar daarnaast hebben we natuurlijk ook medewerkers die werken aan betere wetgeving in Europa, donateurs te woord staan, de administratie netjes bijhouden of het terrein en de gebouwen onderhouden. Iedereen draagt een steentje bij om de dieren te kunnen helpen!

Wist je dat…

  • Een aantal medewerkers al heel lang bij AAP werkt en zelfs de beginlocatie in Amstelveen nog hebben meegemaakt?
  • Veel medewerkers en vrijwilligers uit het buitenland komen en dat er daarom op beide opvanglocaties veel Engels gesproken wordt?
  • AAP is 1972 opgericht door het echtpaar Okko en Riga Reussien?
"Ik ben blij dat we de dieren weer een fijne toekomst kunnen geven. Want de verhalen achter de dieren zijn soms te absurd om te geloven. Dat een weerloos dier telkens weer de dupe is van ons mensdom, dat went nooit."
Gijs Vereenooghe
Ervaren dierverzorger
"Dieren die in hun hele leven nooit met soortgenoten zijn geweest, ze bij AAP te kunnen samenvoegen om ze daarna een betere toekomst te gaan geven, is mijn drijfveer. Het werk is elke dag anders, dus nooit saai!"
Tessa Gerritsma
Ervaren dierverzorger
"Het mooiste van werken als dierverzorger bij AAP, is dat je andere mensen kan laten zien hoe bijzonder dieren zijn. En dat je kan bijdragen aan hun herstel, wanneer we goed voor ze zorgen."
Joāo Castelo
Ervaren dierverzorger
"Als gedragsbioloog bij AAP observeer ik dieren met gedragsproblemen. Het blijft mooi om te zien hoe we met gepaste oplossingen veel dieren kunnen helpen en weer laten samenleven met soortgenoten!"
Kelly Lavooij - van Leeuwen
Gedragsbioloog
"Het leukste aan het verzorgen van de grote katachtigen bij AAP, is om ze weer het majestueuze dier te zien worden dat ze zijn; de koning van de jungle. Door hun verleden lijken ze vaak zo klein als ze bij ons aankomen."
Jolien Geens
Ervaren dierverzorger grote katachtigen
Vorige
Volgende

Het bestuur van AAP

Wil je meer weten over de mensen die AAP besturen? Bekijk dan hier het overzicht van het Management Team en de Raad van Toezicht.

De historie van AAP

Okko en Riga Reussien vangen in de jaren '60 hun eerste aap op. In de jaren '70, op 14 april 1972, is Stichting AAP een feit.