Onze organisatie

AAP is een internationale dierenwelzijnsorganisatie die dierenleed bij de wortels aanpakt. Ruim 100 medewerkers en ruim 200 vrijwilligers bij AAP zetten zich hiervoor dagelijks in!

De meeste van hen werken in de dierverzorging, maar daarnaast hebben we natuurlijk ook medewerkers die werken aan betere wetgeving in Europa, donateurs te woord staan, de administratie netjes bijhouden of het terrein en de gebouwen onderhouden. Iedereen draagt een steentje bij om de dieren te kunnen helpen!

Wist je dat…

  • Een aantal medewerkers al heel lang bij AAP werkt en zelfs de beginlocatie in Amstelveen nog hebben meegemaakt?
  • Veel medewerkers en vrijwilligers uit het buitenland komen en dat er daarom op beide opvanglocaties veel Engels gesproken wordt?
  • AAP is 1972 opgericht door het echtpaar Okko en Riga Reussien?
"Het mooie aan ons werk is dat we dieren met een naar verleden nog een fijn tweede leven kunnen geven. Het maakt mij altijd enorm blij als ik dieren vooruit zie gaan"
Margreet Voogd
Ervaren dierverzorger
"Ik vind het fijn als de sfeer in de keuken goed is en dat iedereen het naar zijn zin heeft. De mensen in de keuken komen ons toch iedere keer weer vrijwillig helpen. Als zij een voldaan gevoel hebben, dan weet ik zeker dat de dieren dat ook hebben!"
Kelvin Rodenburg
coördinator voedselkeuken
"Ik ben blij dat we de dieren weer een fijne toekomst kunnen geven. Want de verhalen achter de dieren zijn soms te absurd om te geloven. Dat een weerloos dier telkens weer de dupe is van ons mensdom, dat went nooit"
Gijs Vereenooghe
ervaren dierverzorger
Vorige
Volgende

Organisatiestructuur

Hieronder zie je het organogram van AAP, waarop je kunt zien hoe de organisatie in elkaar zit.

AAP_organogram_2021finalC

Het bestuur van AAP

Wil je meer weten over de mensen die AAP besturen? Bekijk dan hier het overzicht van het Management Team en de Raad van Toezicht.

De historie van AAP

Okko en Riga Reussien vangen in de jaren '60 hun eerste aap op. In de jaren '70, op 14 april 1972, is Stichting AAP een feit.