Belastingvrij schenken

Help ons vooruit kijken

Wist je dat we bij AAP een aantal vaste bewoners hebben die te getraumatiseerd of te oud zijn om een nieuw thuis voor te vinden? Deze dieren kunnen nergens anders terecht en blijven de rest van hun leven bij AAP wonen. Natuurlijk blijven we met liefde voor deze vaste bewoners zorgen, maar om dat ook in de toekomst te kunnen blijven doen, is steun voor langere periode onmisbaar!

Er bestaat een mooie manier van steunen, waarbij je voor een langere periode belastingvrij kunt schenken aan AAP. Zonder dat het je extra geld kost, kun je juist geld terugkrijgen van de Belastingdienst en kunnen de bewoners bij AAP rekenen op steun voor langere tijd: ook wel periodiek schenken genoemd. Als we de gift maar samen vastleggen in een eenvoudige periodieke schenkingsovereenkomst.Alle voordelen op een rijtje

  • De dieren zijn voor langere periode verzekerd van je steun.
  • De schenking is volledig aftrekbaar bij je belastingaangifte.
  • AAP betaalt dankzij onze ANBI status geen schenkbelasting; je schenking komt volledig ten goede aan de dieren.

Mojo

Een van onze vaste bewoners is chimpansee Mojo. Jarenlang leefde hij in een vieze, donkere garage van een Belgische vrouw. Zonder daglicht, zonder afleiding en zonder soortgenoten. Hij kreeg ongezond eten en drinken, zoals spaghetti, pudding, taart, bier en koffie met melk en suiker. Mojo was dan ook veel te dik en zijn gebit was ernstig aangetast.

Toen Mojo bij AAP was, reageerde hij bijna nergens op. Hij was doodsbang voor soortgenoten en at bijna niets. We stelden een uniek behandelplan voor hem op met aangepaste voeding, verzorging en heel veel geduld.

Inmiddels gaat het steeds beter met Mojo.

Eenvoudig geregeld

De Belastingdienst stelt als voorwaarden voor belastingvrij schenken dat een vast bedrag, voor een periode van minimaal 5 jaar wordt vastgelegd in een overeenkomst. Dit kan met een periodieke schenkingsovereenkomst tussen jou en AAP. Je hoeft hiervoor niet meer naar de notaris.

  1. Bepaal welk vast bedrag je jaarlijks belastingvrij wilt gaan schenken met onze handige rekenmodule.
  2. Je kunt zelf aangeven voor hoelang en wanneer je de schenking in wilt laten gaan*.
  3. Vul eenvoudig de online overeenkomst in, en ontvang deze vervolgens ondertekend terug in jouw mailbox.

Indien een online overeenkomst de voorkeur niet heeft kun je ook gemakkelijk:

  1. De overeenkomst uitprinten en vul deze dan in.
  2. Stuur de overeenkomst portvrij op naar: Stichting AAP, t.a.v. Donateursservice, Antwoordnummer 1441, 1300 VE Almere.
  3. AAP ondertekent de ontvangen overeenkomst ook en stuurt deze naar je retour.
  4. Bewaar de overeenkomst goed; hiermee kun je bij de Belastingdienst aantonen dat je deze schenking mag aftrekken van je inkomen.

* Houd er dan wel rekening mee dat je ieder jaar het vaste, jaarlijkse bedrag betaalt, ook als je gedurende het jaar met periodiek schenken begint. Dit is een voorwaarde die gesteld wordt door de Belastingdienst en ANBI.

Meer weten of de brochure aanvragen?
Neem contact op met Elise Velthuis.

Telefoon: 036-523 87 87
E-mail: donateursservice@aap.nl
Elise Velthuis