Resultaten Stichting AAP

Resultaten

Dierenwelzijn staat nog altijd sterk onder druk. Veel exotische dieren leiden geen dierwaardig leven en menselijk handelen is daar vaak de oorzaak van. Bij AAP verbeteren we op een duurzame manier het welzijn van deze uitheemse, niet-gedomesticeerde dieren. Dit lukt ons door praktische opvang te combineren met wetgeving en beleid. Hieronder vind je onze belangrijkste resultaten van afgelopen jaar, aangevuld met andere mijlpalen. 

Zie Jaarverslag
Voor een compleet overzicht van de resultaten van 2015

Gered

AAP heeft in 2015 in totaal 199 dieren opgevangen:

Aantal geredde dieren door Stichting AAP 2015

Take care

In totaal werden in 2015 454 dieren verzorgd, waarvan 89 dieren in onze Spaanse vestiging Primadomus. Een opvallend voorbeeld is de verzorging van Linda. Deze chimpansee, die decennialang opgesloten heeft gezeten, maakte belangrijke stappen in haar resocialisatieproces: ze ontmoette eindelijk soortgenoten. Een enorm spannend moment, waar ook veel media-aandacht voor was. 

 

Een nieuw thuis

Dieren blijven slechts tijdelijk bij AAP. We zoeken een nieuw, permanent thuis voor ze. Zo komt er weer plek vrij voor dieren die onze hulp hard nodig hebben. En met succes: in totaal werden in 2015 116 dieren herplaatst. Op 31 december 2015 verbleven er in totaal 506 AAP-dieren bij onze herplaatspartners wereldwijd. 

Lees meer over de dieren bij AAP

Bekijk alle dieren die AAP tot nu toe heeft herplaatst.

Wilde dieren de tent uit

Vanaf september 2015 behoort Nederland tot het groeiende aantal landen waar wilde dieren in circussen niet langer zijn toegestaan. Wat AAP betreft een positieve ontwikkeling: wilde dieren in het circus is absoluut niet meer van deze tijd. Komende jaren richt AAP zich op andere Europese landen om ook daar een verbod op wilde dieren in circussen te kunnen realiseren. Spanje vormt hierbij ons nieuwe, belangrijke doel.

Lees meer

Opbrengsten en kosten 2015

Opbrengsten en kosten Stichting AAP 2015

 

Onze achterban in 2015

Air Miles-spaarders: 111.450

Donateurs: 59.231

Gemiddelde bijdrage: € 57,60

Recycleproducten: € 101.297

 

Lees meer

 

 

Tijger Radja bij Stichting AAP

 

Positieflijst: een mijlpaal voor dierenwelzijn

In Nederland werd op 1 februari 2015 de positieflijst van kracht. Een mijlpaal voor dierenwelzijn in het algemeen, maar zeker ook voor het beleidswerk van AAP! De positieflijst zorgde voor een golfbeweging in heel Europa: een toenemend aantal overheden en partnerorganisaties zien het belang van duidelijke wetgeving omtrent het houden van exotische huisdieren in, en willen het Nederlandse model van de lijst als voorbeeld.

Lees meer

 

Eekhoorn bij Stichting AAP

 

Ondertussen in Primadomus

We kijken terug op een succesvol jaar voor onze Spaanse vestiging Primadomus. Als CITES-erkend opvangcentrum heeft Primadomus inmiddels zijn nut bewezen in Spanje. 

Bijzonder is dat we in 2015 onze eerste leeuwen en tijgers konden opvangen. Leeuw Reza zat 13 jaar opgesloten in een kleine circuswagen, maar hier kwam in mei 2015 een einde aan toen hij de eerste bewoner van de leeuwen- en tijgeropvang werd.

Lees meer over Primadomus

 

Een @ voor Juma

Om de betrokkenheid van ons publiek in te zetten, werd de petitie ‘Juma mist zijn moeder’ gestart. Hiermee hebben we zoveel mogelijk digitale handtekeningen verzameld voor de ernstig bedreigde berberaap. In eerste instantie werd deze petitie ontwikkeld voor Nederland, in een later stadium werd hij ook in Spanje gelanceerd. De petitie genereerde uiteindelijk ruim 25.700 handtekeningen.

Lees meer

Petitie Juma mist zijn moeder