Stichting AAP viert opening nieuwbouw & Rondje AAP

Nieuwe Quarantaine en Apenhuis

Voor de apen van het Apenhuis maakten de verzorgers speciale feestelijke apen-cupcakes. (Op foto: Yrjo) Grotere opvangcapaciteit, duurzamer, efficiënter én zichtbaarder voor het publiek: AAP is erg trots op de nieuwe Quarantaine en het Apenhuis. De kersverse dierverblijven zijn volledig ingericht op een zo snel mogelijke rehabilitatie van de bewoners. Ook aan duurzaamheid is veel aandacht besteed. Zo is AAP de eerste gebruiker in Nederland van het materiaal Resysta, een hout vervangend product gemaakt van rijstvlies. Daarnaast wordt energie grotendeels op duurzame wijze opgewekt door het gebruik van warmtepompen en zonnepanelen. Milieuvriendelijke materialen en een helofytenfilter maken de duurzaamheid van de gebouwen en het gebruik ervan compleet. Bekijk hier een film over de Nieuwbouw!

AAP stelt zich open voor publiek

Tot nu toe waren alleen de bewoners van de Apeneilanden voor iedereen te bewonderen. Maar met het nieuw aangelegde Rondje AAP kunnen wandelaars nu ook een blik werpen op andere dieren bij Stichting AAP. Dit openbare wandelpad leidt bezoekers dwars door een deel van Stadslandgoed de Kemphaan, rondom de Quarantaine, het Apenhuis en het Chimpanseecomplex. Informatieborden en een verrekijker dragen bij aan een bijzonder kijkje in de wereld van AAP-bewoners, zoals de chimpansees Fiffy en Macario. Bekijk hier een korte impressie van het Rondje AAP! Voor donateurs wordt een nieuw Bezoekersplein aangelegd dat uitkijkt op de buitenverblijven van het nieuwe Apenhuis. Grote ramen van quarantaineverblijven en medische behandelruimtes bieden een kijkje in de werkruimte van de dierenartsen van AAP.

Stinkdier Beertje

De opvang van de eerste dieren in de nieuwe Quarantaine is inmiddels een feit. Eén van deze dieren is het stinkdier Beertje, dat onlangs door David van Gennep werd opgehaald bij zijn eigenaresse in Den Haag. Stinkdieren komen niet voor op de Positieflijst, die vóór de zomer door staatssecretaris Dijksma werd geïntroduceerd. En met goede reden, weet de voormalig eigenaresse van Beertje inmiddels. Eerder vertelde zij in een interview aan NRC Next (d.d. 28-06-13) al over de problemen waar zij tegenaan liep in de verzorging van het dier. Ze was dan ook erg blij dat AAP nu door de extra opvangcapaciteit een plekje vrij kon maken voor haar geliefde stinkdier. Bekijk hier het filmpje over Beertje!

{youtube}yrNWSZybAjU{/youtube}

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke 2 maanden de leukste verhalen over onze dieren.