Witoorpenseelaapje Dola

Witoorpenseelaapjes Ant en Dola: voormalig huisdieren krijgen een nieuw thuis

Witoorpenseelaapjes Ant en Dola zijn onlangs naar een nieuw verblijf gebracht bij onze herplaatspartner Pantropica in Luttelgeest. Beide dieren hebben een verleden als huisdier.

Ant werd in 2019 in beslag genomen en Dola kon in het jaar daarop naar AAP worden gebracht. Ant en Dola zijn een van de vele tientallen witoorpenseelaapjes die jaarlijks in onze opvangcentra terechtkomen, omdat ze als huisdier zijn gehouden.

Twee verhalen, een verleden

Ant

Witoorpenseelaapje Ant werd in 2019 in beslag genomen door de Spaanse autoriteiten (Guardia Civil). Zij gingen op een oproep af waarbij meer dan 14 dieren gered zouden moeten worden, maar vonden uiteindelijk alleen een groep van vier witoorpenseelaapjes, waaronder Ant. Ant was toen slechts enkele maanden oud.
Witoorpenseelaapje Ant

Dola

In 2020 kon witoorpenseelaapje Dola naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht worden. Ook Dola werd als huisder gehouden. Haar eigenaar had haar gekocht bij een fokker toen ze slechts twee jaar oud was. Dola werd uiteindelijk achtergelaten in een dierenwinkel, waarna AAP werd ingeschakeld.
Witoorpenseelaapje Dola
Hechte band
Dola’s kon tijdens haar quarantaineperiode bij ons opvangcentrum in Spanje worden geïntroduceerd met mannetje Ant, die destijds al een jaar bij AAP verbleef. De twee hadden direct een goede klik met elkaar. Na een paar jaar in ons opvangcentrum in Almere te zijn verbleven, was het tijd voor de volgende stap voor de twee witoorpenseelaapje: verhuizen naar een mooi verblijf bij een van onze herplaatspartners. En die vonden we uiteindelijk bij Pantropica in Luttelgeest.
Verhuizen
Onlangs was het tijd voor de grote verhuizing. Ant en Dola zijn naar hun nieuwe thuis gebracht bij onze herplaatspartner.

Hier hebben ze een mooi binnenverblijf met veel grote takken om over te kunnen klimmen en allerlei kleine plekjes om beschutting in te kunnen zoeken. Daarnaast hebben ze ook een groot buitenverblijf met allerlei beplanting.
Ant en Dola
Ant (links) en Dola bij onze herplaatspartner Pantropica.
Witoorpenseelaapje Ant
Ant kijkt om zich heen in zijn nieuwe verblijf.
Witoorpenseelaapje Dola
Dola in haar nieuwe verblijf bij Pantropica.

Alles over witoorpenseelaapjes

De witoorpenseelaapjes leven voornamelijk in bomen. Met hun klauwtjes kunnen ze zich snel verplaatsen in het dichte regenwoud van Brazilië. Ze zijn zo goed aangepast aan hun leefomgeving, dat ze nauwelijks op de grond komen.
Over herplaatsingen

Zoals voor de meeste geredde dieren in onze opvangcentra het geval is, gaan wij op zoek naar een geschikte plek voor hen als de dieren weer hersteld zijn.

Uiteraard herplaatsen we dieren alleen in parken die goede huisvesting en verzorging van onze dieren kunnen garanderen. De dieren krijgen een fijn verblijf waar ze voor altijd kunnen blijven. Tegelijkertijd komt er in opvang weer ruimte vrij voor andere dieren in nood.

Lees hier meer over herplaatsingen van dieren door AAP.

Overige berichten