Baviaan Amy

Amy: een koppige baviaan met een naar verleden als huisdier

Baviaan Amy verblijft bij AAP op de Apeneilanden in een groep met meerdere soortgenoten. Ze staat bij onze dierverzorgers bekend als een koppig dier en doet er alles aan om haar zin te krijgen. Haar verleden is helaas enorm triest.

Ingegroeide ketting

Amy heeft een naar verleden als huisdier. Ze werd door haar eigenaar aan een ketting gehouden, die nooit afging. Hierdoor groeide Amy’s huid over de ketting heen. De ketting moest door een dierenarts verwijderd worden. Gelukkig zonder blijvende gevolgen voor haar gezondheid.

Daarna kon Amy bij een opvangcentrum in Duitsland terecht, waar ze kon herstellen. Omdat Amy daar op een gegeven moment helemaal alleen zat, werd ze in 2016 naar ons opvangcentrum in Nederland gebracht.
Baviaan Amy
Baviaan Amy had overgewicht.

Dominant

Tijdens Amy’s eerste jaren bij AAP was ze altijd heel dominant naar haar groepsgenoten toe. Zij bepaalde wie met wie mocht omgaan in de groep en hield lager geplaatste vrouwtjes vaak op hardhandige wijze onder de duim. Nu ze wat ouder wordt, heeft ze zich aangepast in haar rol in de groep en is ze minder aanwezig in de strijd om dominantie.
Baviaan Amy
Baviaan Amy bij AAP.

Vriendschappen sluiten

Ze kan het vooral goed vinden met vrouwtje Lalita. De bavianen zijn net twee zussen. Soms maken ze ruzie met elkaar, maar daarna zijn ze snel weer rustig en zitten ze elkaar vriendelijk te vlooien. Alhoewel Amy bij onze dierverzorgers bekend staat als een koppig dier, is ze altijd als eerste om vriendschappen te sluiten met nieuwe dieren in haar groep!
Baviaan Amy
Wanneer het etenstijd is op de Apeneilanden, stormt Amy op het voedsel af en propt ze zoveel mogelijk in haar mond!

Alles over bavianen

De baviaan heeft een aantal typische kenmerken. Zo vallen zijn lange snuit, scherpe hoektanden en rode (of zwarte) zitvlak al snel op. De vachtkleur van de baviaan varieert van geelachtig tot roodachtig en van zilvergrijs tot bruin en zwart (afhankelijk van de soort).

Overige berichten