Caracals Lilo en Stitch

Een nieuw thuis voor caracals Lilo en Stitch

Caracals Lilo en Stitch zijn onlangs verhuisd naar een van onze herplaatspartners, Zoo du Jardin des Plantes in de Franse hoofdstad Parijs. Beide dieren werden in juni 2023 naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht, nadat ze in beslag waren genomen.

Gehaald bij een fokker

Hun eigenaar kocht ze van een fokker toen Lilo en Stitch slechts enkele maanden oud waren. Hij wilde de dieren graag hebben na het zien van meerdere filmpjes van caracals op social media…

De caracals werden bijvoorbeeld op het strand en in de straat uitgelaten. Meerdere bewoners in de buurt schakelde vervolgens de politie in. Omdat het papierwerk niet klopte, werden de dieren door de Guardia Civil in beslag genomen en uiteindelijk naar AAP gebracht.
Caracal
Bij AAP gingen Lilo en Stitch eerst in quarantaine. Daarna kregen ze ook toegang tot een buitenverblijf. Onze dierverzorgers hebben de caracals leren kennen als twee dieren die erg aan elkaar gehecht zijn. De twee waren bijna altijd bij elkaar te vinden en kunnen uitstekend met elkaar overweg.
Caracals Lilo en Stitch
Caracals Lilo en Stitch bij AAP. De twee zijn altijd bij elkaar te vinden.
Lilo is wantrouwiger en haar vacht is iets donkerder dan die van Stitch.
Caracal Stitch
Stitch is zich altijd erg bewust van wat er om hem heen gebeurt.

Verhuizen

Tijdens hun verblijf bij AAP zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte plekje voor de dieren bij een van onze herplaatspartners. En die vonden we bij Zoo du Jardin des Plantes in Parijs! En dierenpark in het midden van Parijs, met een natuurhistorisch museum, grote tuin en verblijven met meerdere dieren. Waaronder dus nu ook voor caracals Lilo en Stitch.
Caracals Lilo en Stitch verhuizing
Lilo en Stitch in de transportkist, onderweg naar hun nieuwe thuis in Parijs.
Op ontdekking
Lilo en Stitch kregen bij aankomst direct toegang tot hun binnenverblijf. In dit ruime verblijf zijn verschillende grote en hoge planten geplaatst en andere plekjes geinstalleerd waar ze zich achter of in kunnen verschuilen. Binnenkort krijgen ze ook toegang tot een mooi buitenverblijf.
Binnenverblijf caracals
Binnenfaciliteiten met hoge platformen, waar Lilo en Stitch kunnen klimmen en schuilen.
Caracal Lilo
Lilo onderzoekt zijn nieuwe binnenverblijf.
Caracal Stitch
Stitch op een van de hoge platformen.
Caracal Lilo
Lilo in zijn nieuwe buitenverblijf.
Caracal Stitch
Stitch bij onze herplaatspartner.
Alles over caracals
Caracals komen voor in heel Afrika, het Midden-Oosten en op het Indiase subcontinent. Ze leven in droge bossen, op de savanne, gebieden met acaciastruikgewassen, bergsteppen en droge berggebieden tot 2500 meter.
Over herplaatsingen

Zoals voor de meeste geredde dieren in onze opvangcentra het geval is, gaan wij op zoek naar een geschikte plek voor hen als de dieren weer hersteld zijn.

Uiteraard herplaatsen we dieren alleen in parken die goede huisvesting en verzorging van onze dieren kunnen garanderen. De dieren krijgen een fijn verblijf waar ze voor altijd kunnen blijven. Tegelijkertijd komt er in opvang weer ruimte vrij voor andere dieren in nood.

Lees hier meer over herplaatsingen van dieren door AAP.

Overige berichten