Tino en Sony naar Spanje

Tino en Sony verhuizen naar AAP Spanje

Tino en Sony hoeven zich geen zorgen te maken over een ‘herfstdip’. De twee chimpansees brengen deze herfst namelijk niet door in het Nederlandse herfstweer, maar in het zonnige Spanje! Onlangs zijn ze namelijk verhuisd naar ons Spaanse opvangcentrum.
Bekijk in de video hieronder hoe Tino en Sony elkaar voor het eerst ontmoeten bij AAP, hoe de twee verhuizen naar ons opvangcentrum in Spanje en daar hun nieuwe omgeving ontdekken.

Gered uit een circus in Frankrijk

Tino werd in de zomer van 2021 gered uit een Frans circus met chimpansees Congo en Yimmy. Tino deelde bij AAP eerst een verblijf met Congo, terwijl Yimmy naar een andere groep chimpansees bij AAP is geplaatst. Congo werd niet veel later eveneens aan die groep toegevoegd, waardoor we voor Tino op zoek moesten naar een nieuw maatje. De sociale Sony bleek een geschikte match!
Tino (links) met Congo bij AAP, vlak na hun redding.
Tino (links) met Congo bij AAP, vlak na hun redding.
Redder in nood voor soortgenoot Marria
Chimpansee Marria werd in 2017 naar ons opvangcentrum in Nederland gebracht. De jonge Marria groeide op bij een gezin in Portugal en werd als mensenkind opgevoed. De sociale Sony bleek voor Marria de perfecte match om het “chimpansee” zijn te leren. De twee waren jarenlang een bekend en onafscheidelijk duo bij AAP. Voor Marria volgde een volgende stap in haar chimpanseeleven en kwam in een grotere groep terecht. Ook voor Sony volgde een nieuwe stap, hij werd bij AAP samengevoegd met Tino. Samen kunnen ze genieten van het aangename Spaanse weer in een ruim buitenverblijf.
Sony en Marria
Sony (rechts) met Marria bij AAP.

Overige berichten