Degoes bij AAP

Bijna dertig degoes verhuizen naar Spanje

Ruim 120 degoes werden in de zomer van 2021 gered uit een huiskamer in Nederland. De dieren werden daar als huisdier gehouden in krappe kooien en aquariumbakken. Hier hadden ze zeer weinig ruimte en geen enkele manier om zich te kunnen verstoppen of ergens in of op te klimmen.  

Bij AAP wachtte ons de grote klus de tientallen dieren de nodige en specialistische verzorging te geven. Eerst in de Quarantaine, en daarna op de Zoogdierenafdeling. Onze dierenartsen en dierverzorgers hadden er hun handen vol aan. In de tussentijd zijn we voor de degoes op zoek gegaan naar een geschikte, vaste verblijftplaat bij een van onze herplaatspartners.

Video: hoe wij zorgen voor de vele degoes bij AAP

Naar Spanje

Onlangs konden we maar liefst 27 degoes naar een fijne plek brengen bij een van onze herplaatspartners in Spanje: The Animal Academy op het eiland Fuerteventura! Het was een bijzondere verhuizing. Omdat degoes knaagdieren zijn, heeft onze Technische Dienst de transportkisten extra verstrekt. Zo konden de dieren gedurende de reis in de auto en het vliegtuig veilig blijven zitten. Alle 27 degoes zijn goed aangekomen en kunnen nu volop genieten van hun nieuwe verblijf met genoeg ruimte om te rennen en te klimmen!
Verhuizing degoes
De stevige transportkisten met degoes worden ingeladen.
Op weg naar Spanje!
Op weg naar Spanje!
Over herplaatsingen
Zoals voor de meeste geredde dieren in onze opvangcentra het geval is, gaan wij na hun herstel op zoek naar een geschikt onderkomen bij een van onze herplaatspartners. Dit kan bijvoorbeeld een dierentuin of reservaat zijn.

Uiteraard herplaatsen we dieren alleen in parken die goede huisvesting en verzorging van onze dieren kunnen garanderen. De dieren krijgen een fijn verblijf waar ze voor altijd kunnen blijven. Tegelijkertijd komt er in opvang weer ruimte vrij voor andere dieren in nood. Lees hier meer over herplaatsingen van dieren door AAP.

Overige berichten