Werken met dieren bij Stichting AAP

Werken met dieren is een van de meest vervullende en betekenisvolle banen die je kunt kiezen. Bij Stichting AAP weten we dat als geen ander, want we zetten ons al ruim vijftig jaar in om het welzijn van exotische zoogdieren in Europa te verbeteren. Dit doen we op een duurzame manier.

We bieden opvang aan apen, tijgers, leeuwen en andere dieren in nood en helpen ze er met professionele zorg van onze dierenartsen en dierverzorgers weer goed mogelijk bovenop. Daarnaast pleiten we voor betere wetgeving op het gebied van dierenwelzijn. Want door de oorzaken aan te pakken, kunnen we pas écht een einde maken aan dierenleed.

Waarom het belangrijk is om voor dieren te werken?

Nog altijd leiden er in Europa miljoenen exotische zoogdieren een ellendig bestaan. Ze worden als huisdier gehouden terwijl ze daar niet geschikt voor zijn, uitgebuit in de entertainmentindustrie of slachtoffer van illegale handel. Dit leidt tot ontzettend veel dierenleed. AAP vindt dat dit moet stoppen en zet zich daarom in voor deze dieren. Dit kunnen we niet alleen. Daarom is AAP regelmatig op zoek naar mensen die voor – of met – dieren willen werken.

Voorbeelden van werk met dieren bij AAP

Bij AAP bieden we diverse mogelijkheden voor betaald werk met dieren. Zo hebben bijvoorbeeld vacatures voor dierverzorgers of vacatures voor gespecialiseerde banen in het werken met exotische dieren, zoals apen, tijgers en chimpansees. Verder werken er bij AAP ook dierenartsen, dierenartsassistenten, diergedragsspecialisten, mensen in de diervoerkeukens en meer.

AAP streeft ernaar om een breed scala aan werkmogelijkheden te bieden voor degenen die gepassioneerd zijn over het werken met dieren.
Dierverzorger AAP
Een dierverzorger aan het werk in de Quarantaine van AAP.
Wat moet je kunnen om te werken met dieren?

Om te kunnen werken met dieren bij AAP, heb je bepaalde vaardigheden en diploma’s nodig. De eisen verschillen per functie en worden omschreven in de vacatures op onze vacaturepagina. Naast bepaalde vaardigheden, is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de missie van AAP. Daarnaast zijn kennis van dierenwelzijn, observatievaardigheden en de bereidheid om in teamverband te werken van onschatbare waarde. Bij AAP waarderen we deze kwaliteiten en bieden we ondersteuning en training om je te helpen groeien in je rol. Om sfeer te proeven zou je ook eens kunnen denken aan het doen van (vakantie) vrijwilligerswerk voor de dieren, AAP biedt hiervoor verschillende mogelijkheden, zowel in onze dierenopvang in Spanje als onze dierenopvang in Almere.

Dierverzorger AAP
Een dierverzorger van AAP strooit brokjes in de verblijven van de wasberen.
Hoe kun jij werken met dieren?
Ben je geïnteresseerd in werken met dieren en wil je bijvoorbeeld een baan als dierverzorger? Neem dan een kijkje bij onze actuele vacatures voor betaald werk met dieren of vrijwilligerswerk en ontdek de verschillende banen die we te bieden hebben. Of je nu net begint of al ervaring hebt, er is altijd een kans om je passie voor dieren om te zetten in een mooie baan bij Stichting AAP.

Bij AAP streven we ernaar om een verschil te maken in het leven van exotische zoogdieren, en we verwelkomen iedereen die deze missie deelt om zich bij ons aan te sluiten in de strijd voor een betere toekomst voor deze dieren. We kijken uit naar je sollicitatie!