Oekraïnse leeuwen

Vier leeuwen uit Oekraïne aangekomen bij AAP

Eerder dit jaar konden we al vier leeuwen en een Afrikaanse wilde hond in ons Spaanse opvangcentrum opvangen. Die dieren kwamen uit een asiel nabij de Oekraïense hoofdstad Kiev. Daar waren ze opgevangen nadat dierenactivisten hen wisten weg te krijgen uit huiskamers, een winkelcentrum en een nachtclub…

Met deze leeuwen, Nila, Kiara, Gyz en Flori, gaat het inmiddels al een stuk beter, maar helaas waren er nog meer dieren die hulp nodig hadden. Afgelopen zomer werden in hetzelfde Oekraïense asiel nog steeds 13 leeuwen, een luipaard, een tijger en heel veel inheemse wilde dieren verzorgd. Die waren eerder niet sterk genoeg om te reizen of er was geen geschikte plek voor hen. Na de recente luchtaanvallen nabij het asiel was het moment gekomen om alle dieren acuut in veiligheid te brengen.

Netwerkorganisatie EARS, waarbij naast AAP veel Europese opvangcentra zijn aangesloten, zet daarom alles op alles om nu een veilige haven te organiseren voor alle dieren. En dat lijkt te lukken, met steun van internationale partners. Bij AAP zijn inmiddels nog eens vier leeuwen aangekomen, een aantal andere leeuwen kan naar een goede plek in de Verenigde Staten.

Een van de leeuwen in de transportkist, onderweg naar AAP.
Trauma door drone aanvallen
We weten nog heel weinig van de dieren die nu naar ons onderweg zijn. Een van hen is Pretzel, die volgens de eerste berichten ernstig getraumatiseerd is door de recente drone aanvallen. Hij heeft zichzelf flink verwond door zo hard mogelijk tegen de tralies van zijn verblijf te stoten. Tijdens een tussenstop in Polen is aan ons doorgegeven dat hij direct verzorging nodig heeft bij aankomst, dus we bereiden ons daar nu op voor. Deze reddingsoperatie vraagt het uiterste van onze capaciteit, maar we laten deze dieren niet in de steek!

Update 27 oktober

Na een lange reis van bijna drie dagen zijn de vier leeuwen uit Oekraïne vannacht veilig aangekomen bij ons opvangcentrum in Spanje. De dieren gaan nu eerst in quarantaine, waar ze in alle rust kunnen bijkomen van de reis.
Een van de leeuwen stapt na een lange reis zijn binnenverblijf bij AAP in.

Wil jij deze dieren helpen?

De verzorging van 1 leeuw kost zo’n 75,- per dag. Hierin zit onder andere medische zorg, voeding en huisvesting.

We zijn vastbesloten deze getraumatiseerde dieren de zorg te geven die ze zo verdienen. Wil je ook meehelpen? Doneer dan een bedrag naar keuze via Tikkie of via onderstaande button.

Overige berichten