Leeuwen uit Oekraïne naar AAP

Vier leeuwen, afkomstig uit een asiel nabij de Oekraïense hoofdstad Kiev, zijn naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht. Na een lange reis van bijna drie dagen konden ze eindelijk in hun binnenverblijf stappen. Hier kunnen ze in alle rust bijkomen van de reis en spanningen.

Na de recente luchtaanvallen in Kiev, waren de dieren niet langer veilig in het asiel in Oekraïne. Netwerkorganisatie EARS, waar AAP en veel andere Europese opvangcentra bij zijn aangesloten, kwam daarom direct in actie om voor alle dieren in het asiel een veilig onderkomen te zoeken. Vier van de leeuwen (mannetjes Pretzel, Sem, Lova en vrouwtje Liena) zijn naar AAP gebracht.

Naar buiten

In januari 2023 konden Lova, Liena en Sem voor het eerst hun nieuwe buitenverblijf ontdekken. Met veel enthousiasme stapten de drie een voor een naar buiten in hun eigen verblijf. Pretzel volgde een paar weken later. Hij had duidelijk meer tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, zoals je in dit filmpje kan zien.

Help jij de leeuwen uit Oekraine met een donatie?
Leeuwen Pretzel, Lova, Sem en Liena werden gered uit de oorlog in Oekraine. Door de bombardementen waren ze daar niet langer veilig.

Ja, ik help mee!