Tijgers Softi en Toph

Verhuisd: tijgers Softi en Toph naar Engeland

Tijgers Softi en Toph zijn onlangs naar hun nieuwe thuis gebracht bij onze herplaatspartner Wildheart Animal Sanctuary in Engeland. Na een stroeve start lijken beide dieren inmiddels helemaal op hun gemak in een prachtig verblijf.

Gered van een horrortransport

Softi en Toph werden eind 2019 gered van een horrortransport. Samen met nog acht andere tijgers werden ze van Italië richting Rusland vervoerd. De dieren zaten ruim een week opgesloten in veel te kleine kisten. Ze konden zich amper bewegen, kregen nauwelijks te eten en lagen in hun eigen uitwerpselen…

Bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland kwam er een einde aan het transport omdat het papierwerk niet in orde bleek te zijn. Helaas bleek één tijger inmiddels te zijn overleden, maar gelukkig konden de andere negen tijgers worden gered. Sanson, Aqua, Merida, Softi en Toph werden naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht. De afgelopen jaren hebben we hard aan hun herstel gewerkt.
Tijger Toph
Toph bij AAP.

Bij elkaar

Zowel Softi als Toph hadden tijdens de eerste maanden van hun herstelperiode bij AAP ieder hun eigen verblijf. Nadat ze al heel goed met elkaar overweg konden in hun aangrenzende buitenverblijven, besloten we begin 2021 de stap te zetten om de twee tijgers aan elkaar te introduceren. Dat ging gelukkig heel goed, Softi en Toph konden uitstekend met elkaar overweg!
Verhuizing
In de tussentijd zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte plek bij een van onze vele herplaatspartners, waar Softi en Toph voor de rest van hun leven kunnen verblijven. En die vonden we in Engeland bij Wildheart Animal Sanctuary. Na de nodige voorbereidingen was het in de loop van 2023 eindelijk zover de tijgers naar hun nieuwe thuis te brengen. In deze video hieronder zie je hoe dat is gegaan.
Over herplaatsingen

Zoals voor de meeste geredde dieren in onze opvangcentra het geval is, gaan wij op zoek naar een geschikte plek voor hen als de dieren weer hersteld zijn.

Uiteraard herplaatsen we dieren alleen in parken die goede huisvesting en verzorging van onze dieren kunnen garanderen. De dieren krijgen een fijn verblijf waar ze voor altijd kunnen blijven. Tegelijkertijd komt er in opvang weer ruimte vrij voor andere dieren in nood.

Lees hier meer over herplaatsingen van dieren door AAP.

Overige berichten