Groene meerkat Sjaakie

Groene meerkat Sjaakie gered van eenzaam bestaan op zolder

Bij ons opvangcentrum in Almere is een groene meerkat binnengebracht; Sjaakie. Het dier werd eind 2023 gevonden op een zolder in het Belgische Lokeren, waar hij zat vastgebonden aan een ketting. De arme Sjaakie was graatmager en moest zijn dagen alleen in de donkere zolderkamer doorbrengen.

Herstellen

Sjaakie werd door de lokale autoriteiten in beslag genomen en kon de afgelopen maanden herstellen bij onze partner Natuurhulpcentrum Opglabbeek in België. Na zijn herstelperiode is hij naar AAP gebracht, waar onze dierenartsen en dierverzorgers verder zullen werken aan het herstel van Sjaakie.
Groene meerkat Sjaakie
Sjaakie werd met een luier op de zolder gevonden. © NHC

Gezond gewicht

Bij AAP brengt hij de komende weken eerst in onze Quarantaine door. Hier kan hij in alle rust bijkomen en kunnen we hem de nodige specialistische zorg geven.

Sjaakie heeft zijn eerste medische controle gehad en blijkt inmiddels, dankzij onze partner in België, weer op een gezond gewicht te zijn. Hoewel hij gek is op fruit en dan met name bananen, staan nu ook apenbrokken op zijn menu zodat hij alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Door de slechte start in zijn leven is hij nog wat timide, maar met veel geduld en zijn favoriete fruit, proberen ze hem op zijn gemak te stellen. Na de quarantaineperiode proberen we Sjaakie samen te voegen met soortgenoten bij AAP of bij een herplaatspartner.
Groene meerkat Sjaakie
Groene meerkat Sjaakie in de Quarantaine bij AAP.

Help met een donatie

Bij AAP is Sjaakie nu veilig en krijgt hij alle liefde en zorg die hij nodig heeft. Help jij mee met een donatie?

Overige berichten