Leeuwen uit Oekraïne voor het eerst naar buiten

Eind 2022 kon AAP vier leeuwen uit de oorlog in Oekraïne halen en naar ons opvangcentrum in Spanje brengen. Lova, Liena, Sem en Pretzel verbleven in een asiel vlakbij de hoofdstad Kiev, maar waren daar door een serie nieuwe drone-aanvallen niet meer veilig. Ze moesten daar zo snel mogelijk weg. Na een lange reis van vier dagen stapten de leeuwen in hun quarantaineverblijf in Spanje.

Verwondingen

Vooral leeuw Pretzel was er slecht aan toe. Hij bleek ernstig getraumatiseerd te zijn door de aanvallen en kwam bovendien met diverse verwondingen binnen. Ook leeuw Lova had hier en daar wonden die direct verzorgd moesten worden.

In hun quarantaineverblijf konden de leeuwen de eerste weken in alle rust bijkomen en herstellen.
Leeuw Pretzel bij AAP.

Naar buiten

In januari konden Lova, Liena en Sem voor het eerst hun nieuwe buitenverblijf ontdekken. Met veel enthousiasme stapten de drie een voor een naar buiten in hun eigen verblijf. Pretzel volgde een paar weken later. Hij had duidelijk meer tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, zoals je in dit filmpje hieronder kan zien.
Lova
Liena
Sem
Pretzel

Wil jij deze dieren helpen?

De verzorging van 1 leeuw kost zo’n 75,- per dag. Hierin zit onder andere medische zorg, voeding en huisvesting.

We zijn vastbesloten deze getraumatiseerde dieren de zorg te geven die ze zo verdienen. Wil je ook meehelpen? Doneer dan een bedrag naar keuze via Tikkie of via onderstaande button.

Overige berichten