Vrouwen in de wetenschap: gedragsbioloog bij AAP

Vandaag, 11 februari 2023, is het Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap! Bij AAP zijn er meerdere vrouwen die hun wetenschappelijke kennis inzetten om dierenwelzijn te verbeteren, zoals bijvoorbeeld onze dierenartsen en gedragsbiologen. Een mooi moment om één van deze vrouwen in het zonnetje te zetten!
Kelly zet zich vanaf augustus 2022 in als gedragsbioloog bij AAP. In die rol ligt haar focus op de rehabiliatie en resocialiatie van de dieren in ons opvangcentrum, en dan met name op diergedrag. Samen met haar collega-gedragsbiologen geeft ze zowel intern als extern advies over diergedrag, observeert ze dieren met gedragsproblemen en zoekt ze naar een oplossingen waarmee de dieren zoveel mogelijk geholpen zijn. Daarnaast helpt Kelly mee met het introduceren van (semi-) sociale dieren, zodat zij weer samen kunnen leven met hun soortgenoten.
Kelly bij onze Primatenafdeling.
Bij AAP wordt regelmatig onderzoek gedaan naar het gedrag van dieren. Daarbij speelt het welzijn van de dieren de grootste rol. Kelly onderzoekt dus vaak methodes die het welzijn van verschillende diersoorten kan verbeteren en probeert tevens oorzaken en oplossingen te vinden voor gedragsproblemen bij diverse dieren.

We zijn ontzettend blij dat Kelly bij AAP haar steentje bijdraagt aan het verbeteren van dierenwelzijn en het stoppen van dierenleed!
Twee bavianen die bij elkaar kunnen leven op de Apeneilanden van AAP.

Overige berichten