Hoe gaat het met wasbeer Raymundo?

Herinner je je het verhaal van de wasberen uit Limburg nog? Tussen 2019 en 2022 heeft AAP er bijna 100 opgevangen. De wasberen leefden in de Limburgse natuur. Maar omdat deze exotische dieren daar van nature niet thuishoren, konden ze daar niet blijven. Om te voorkomen dat de wasberen zouden worden afgeschoten, werden ze opgevangen bij AAP. Onlangs hebben we voor 16 van deze dieren een fijne herplaatsplek gevonden bij Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Wasbeer Raymundo is één van de 16 wasberen die sinds december 2022 bij Landgoed Hoenderdaell verblijft. Hij is de kleinste van het stel, maar ook de dapperste. Raymundo en zijn groepsgenoten lijken hun nieuwe verblijf en verzorgers al redelijk te hebben ‘goedgekeurd’. Overdag zitten ze voornamelijk in hun binnenverblijf en liggen ze in hun speciale wasberenhuisjes. Maar zodra er wat lekkers wordt uitgedeeld, komen ze soms een kijkje nemen. De wasberen zijn dol op walnoten en amandelen. Ook voederballen met zonnepitten zijn favoriet!
Wasbeer Raymundo stapt naar buiten
Wasbeer Raymundo is de dapperste van het stel.
Voetafdrukken
Hoewel de wasberen overdag dus voornamelijk binnen zijn, gaan ze ’s avonds en ’s nachts op pad in hun buitenverblijf. De dierverzorgers weten dit doordat ze s ‘ochtends voetafdrukken en uitwerpselen in het buitenverblijf zien. Ook zien ze dat er takjes het water zijn ingesleept en dat het verstopte voedsel is gevonden. We zijn blij dat Raymundo en zijn soortgenoten een fijne en veilige herplaatsplek hebben gekregen!
Wasberen in hun huisje
Overdag zitten de wasberen voornamelijk in hun binnenverblijf.

Eerder vertelden we dat de herplaatsing van wasberen moeilijk is vanwege de strikte regelgeving voor invasieve exoten. Gelukkig kreeg Landgoed Hoenderdaell wel een vergunning om de wasberen over te nemen. We hopen snel een mooie plek te vinden voor de resterende wasberen bij AAP!

Overige berichten