Degoes Edgar, Ethan en Edison herplaatst

Herinner je je het verhaal nog van de ruim 120 degoes die uit een woning in Nederland werden weggehaald? De dieren zaten dicht op elkaar gepropt in kooien en aquariumbakken. Ze hadden amper ruimte om te bewegen en leefden op een dikke laag uitwerpselen. Bij AAP hadden we er een flinke klus aan om de grote hoeveelheid degoes de specialistische zorg te geven die ze nodig hebben. Na hun herstel gingen we voor de dieren op zoek naar fijne herplaatsplek. Voor degoes Edgar, Ethan en Edison vonden we die bij Dierentuin Animal Farm in Beverwijk.
Fanatieke knagers
De drie jonge degoes verblijven inmiddels alweer een tijdje op hun nieuwe plek. Het zijn echte druktemakers: van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zijn ze met van alles en nog wat bezig. Ze graven hele gangenstelsels in hun verblijf en klimmen en klauteren graag. Ook zijn het fanatieke knagers. Hun lievelingstussendoortje is een verse wilgentak: geen enkele wilgentak is groot genoeg voor ze! Verder zijn de degoes dol op gedroogde kruiden en bloemen.
Degoes Ethan en Edgar
Loopwiel
Het favoriete verrijkingsmateriaal van Edgar, Ethan en Edison is hun loopwiel. Speciaal voor deze kleine knagers heeft Animal Farm een loopwiel van roestvaststaal aangeschaft, zodat het wat langer meegaat. De dieren maken er dankbaar gebruik van. Het gebeurt regelmatig dat ze met z’n drieën tegelijk in het wiel aan het rennen zijn. De dierverzorgers zijn dol op de degoes, en ook Edgar, Ethan en Edison lijken het goed naar hun zin te hebben op hun nieuwe plek.

We zijn blij dat ze zo een fijn herplaatsadres hebben gekregen!
Degoes Ethan, Edgar en Edison, hier nog in hun plastic loopwiel

Overige berichten