De Centrale Keuken

Maaltijd op maat

De Centrale Keuken van Stichting AAP vormt een belangrijk onderdeel van de dagelijkse zorg en rehabilitatie van de dieren in onze opvang. Hier wordt namelijk zeven dag per week het voedsel voor de dieren klaargemaakt. Van chimpansee tot eekhoorn en van serval tot berberaap: ieder dier krijgt een maaltijd op maat.

Vrijwilligers

In de keuken werken iedere dag zo’n zes vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat het voedsel in de juiste grootte wordt gesneden en dat de porties nauwkeurig worden afgewogen, van gram tot kilogram. Zodra de maaltijden klaar zijn, worden ze met een electrocar naar de verschillende dierverzorgingsafdelingen gebracht. Dit gebeurt iedere dag, drie keer per dag.

Dierverzorgingsafdelingen

De verschillende dierverzorgingsafdelingen zijn de Quarantaine, de Zoogdierenafdeling, de Primatenafdeling en het Chimpanseecomplex. Tijdens de rijrondes worden niet alleen de maaltijden bezorgd, maar wordt ook meteen de vaat opgehaald. Met zoveel dieren in de opvang zijn er namelijk ook veel voerbakken om af te wassen.

Vrijwilliger aan het werk in de Centrale Keuken.
Help mee in
de keuken!
AAP is op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met klaarmaken van de maaltijden voor onze dieren.

Belangrijke rol

Door het juiste voedsel op tijd bij de verschillende afdelingen te brengen, zorgt de Centrale Keuken ervoor dat de dierverzorgers hun werk goed kunnen doen. Naast het verzorgen van de maaltijden, valt ook de wasserette onder de Centrale Keuken. Hier wordt alle werkkleding van de dierverzorgers gewassen, gedroogd en gevouwen. De Centrale Keuken faciliteert de dierverzorging en speelt daarmee een belangrijke rol in het dierverzorgingsproces.

Professionele apparatuur

In de Centrale Keuken werken we met professionele apparatuur, zoals een snijmachine, fabrieksvaatwasser en fabriekswasmachines- en drogers. De centrale keuken en hun vrijwillige medewerkers worden aangestuurd door twee coördinatoren en een teamleider.

Kom kijken!

Meer zien van AAP? Neem een kijkje
achter de schermen met de digitale rondleiding van AAP.
Deuren en afdelingen die normaal gesproken
voor publiek gesloten blijven, gaan nu open.