Steun AAP
met jouw
bedrijf

Adopteer een chimpansee in Almere

Adoptiepakket chimpansee

Wist je dat je met jouw bedrijf symbolisch een chimpansee bij AAP Almere kunt adopteren? In het Chimpanseecomplex verblijven ruim vijftig chimpansees afkomstig uit heel Europa met uiteenlopende achtergronden.

Voor een bedrag van € 2.500 is jouw bedrijf een jaar lang bedrijfsadoptieouder van chimpansee Linda of Regina. Hiermee lever je een waardevolle bijdrage aan hun dagelijkse opvang en verzorging!

Chimpansee Linda

Chimpansee Linda werd als baby van haar moeder gescheiden en verkocht aan een echtpaar in Lanzarote. Ze kreeg krappe kleertjes aan en werd gebruikt als fotoattribuut. Toen ze daar te groot en sterk voor werd, werd ze in een kale, betonnen schuur opgesloten. Vijftien jaar lang zat Linda daar alleen. Voor slimme en sociale dieren als chimpansees een afschuwelijk lot. Toen Linda’s eigenaren hun huis wilden verkopen, moesten ze van haar af.

Gelukkig kon AAP haar ophalen. Onder deskundige begeleiding keerde Linda terug naar een sociaal leven en kan ze na vijftien jaar eenzame opsluiting alsnog genieten van een mooie, oude dag. Bij AAP mag Linda weer chimpansee zijn.
Chimpansee Regina

Chmpansee Regina is in 1993 in Kameroen geboren en werd al vrij snel gekocht door een circus in Litouwen. Tot haar twaalfde werd ze gedwongen om kunstjes te vertonen in het circus. Toen Regina begon te protesteren tegen haar behandeling, werd ze opgesloten in een kelder. Een jarenlang eenzaam bestaan volgde. Gelukkig werd Regina uiteindelijk bevrijd en kwam ze terecht bij AAP. Wonderbaarlijk genoeg bleek de eenzaamheid haar speelse en sociale karakter niet te hebben aangetast.

Bij AAP heeft Regina haar plekje gevonden in een groep met meerdere chimpansees. Regina kan het goed vinden met soortgenoot Linda en de twee chimpansees houden uitgebreide vlooisessies met elkaar.

Wij zetten ons dagelijks met hart en ziel in om dieren als Linda en Regina te redden en een dierwaardig bestaan te geven. Alleen met jouw hulp kunnen wij ons werk doen.

Bedrijfsadoptieouder worden
Als je besluit bedrijfsadoptieouder te worden ontvang je niet alleen heel veel dankbaarheid van jouw adoptiedier, maar ook een mooi adoptiepakket! Je krijgt onder andere een foto van jouw dier op canvas en ontvangt twee keer per jaar adoptienieuws. Ook zijn jij en je medewerkers welkom voor een rondleiding in Almere én krijgen jullie de mogelijkheid een dierverzorger in het Chimpanseecomplex te spreken tijdens een digitale bijeenkomst!
Spelende chimpansees
Veel chimpansees bij AAP hebben een tragisch verleden. Het maakt ons dan altijd heel blij wanneer we ze zorgeloos zien spelen. In dit filmpje een paar vrolijke voorbeelden!

Dit ontvang je als bedrijfsadoptieouder:

 • Jouw bedrijfslogo en naam op onze website
 • Adoptiecertificaat
 • Foto op canvas van jouw adoptiedier
 • Digitale foto van jouw adoptiedier
 • Biografie van jouw adoptiedier
 • 3x per jaar het blad ‘Apenote’ op jouw bedrijfsadres
 • 2x per jaar een update over jouw adoptiedier
 • Jaarlijks een rondleiding met jouw medewerkers en/of relaties bij AAP in Almere
 • Toegang tot de digitale rondleiding in Almere en Spanje
 • 1x per jaar een digitale meeting met een dierverzorger van de chimpansees
 • Indien gewenst helpen we bij de communicatie naar je achterban over de adoptie
Adoptieouder worden met je bedrijf?
Overweeg je om AAP te steunen en bedrijfsadoptieouder te worden? Neem gerust contact met mij op voor vragen. Ik vertel je graag meer over de verschillende pakketten.

Bianca Piek
Relatiemanager Fondsenwerving
Telefoonnummer: 036 523 8781
E-mail: bianca.piek@aap.nl
Bianca Piek
Bekijk onze andere bedrijfsadoptiepakketten: