Nationale Postcode Loterij

AAP wordt sinds 2001 gesteund door de Postcode Loterij. Wat zijn we daar ontzettend dankbaar voor! Jaarlijks ontvangen we een bedrag van € 500.000,-. Daarnaast hebben we twee keer een geweldige extra bijdrage gekregen voor een speciaal project, waaronder Born to be Wild. In totaal heeft de Postcode Loterij ons al met € 11.9 miljoen gesteund!

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we vele dieren in nood redden en een nieuwe toekomst bieden.

Tijdens het Goed Geld Gala (maart 2020) ontving AAP een prachtig bedrag van €500.000. - Foto: Roy Beusker

Born to be Wild

Met het project Born to be wild willen we het voortbestaan van de berberaap veiligstellen. De berberaap wordt met uitsterven bedreigd.

Waren er in 1977 nog zo’n 23.000 berberapen, tegenwoordig zijn er nog maar tussen de 6500 en 9100 over. De meeste van deze apen leven in het Ifrane National Park in Marokko. De afgelopen jaren heeft Stichting AAP samen met andere organisaties gewerkt aan het voortbestaan van de berberaap. Als resultaat van deze inspanningen heeft de berberaap in september 2016 de hoogste CITES- beschermingsstatus gekregen.

Nu deze beschermingsstatus bereikt is, is het tijd voor vervolgstappen. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kan Stichting AAP (samen met andere organisaties) de berberaap in Marokko verder beschermen tegen stroperij, illegale handel en verwoesting van zijn leefgebied.