Nationale Postcode Loterij

Logo Postcodeloterij

 

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen.

Inmiddels spelen 2,9 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 99 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5.4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Naast Stichting AAP ontvangen ook organisaties als Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele anderen jaarlijks een financiële bijdrage. Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

 

www.postcodeloterij.nl 

 

Nationale Postcode Loterij en AAP

AAP wordt sinds 2001 gesteund door de Postcode Loterij. Wat zijn we daar ontzettend dankbaar voor! Jaarlijks ontvangen we een bedrag van € 500.000,-. Daarnaast hebben we twee keer een geweldige extra bijdrage gekregen voor een speciaal project, waaronder Born to be Wild (hieronder leest u meer daarover). In totaal heeft de Postcode Loterij ons al met € 11.4 miljoen gesteund! Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we vele dieren in nood redden en een nieuwe toekomst bieden.

Goed Geld Gala

Op het Goed Geld Gala in 2017 werd het recordbedrag van ruim 341 miljoen euro  verdeeld over 110 goede doelen. AAP mocht niet alleen niet alleen de cheque van € 500.000,- ontvangen, maar er ging ook een droom van AAP in vervulling. Dankzij de deelnemers van de Loterij ontvingen wij ook een extra cheque van ruim € 1,3 miljoen voor het project Born to be wild!

Op het Goed Geld Gala in 2018 werd het recordbedrag van ruim 357 miljoen euro  verdeeld over 112 goede doelen. AAP mocht een prachtige cheque van € 500.000,- ontvangen. 

Check Goed Geld Gala Stichting AAP
Foto: Roy Beuske
 

Born to be Wild

Met het project Born to be wild willen we het voortbestaan van de berberaap veiligstellen. De berberaap wordt met uitsterven bedreigd. Waren er in 1977 nog zo’n 23.000 berberapen, tegenwoordig zijn er nog maar tussen de 6500 en 9100 over. De meeste van deze apen leven in het Ifrane National Park in Marokko. De afgelopen jaren heeft Stichting AAP samen met andere organisaties gewerkt aan het voortbestaan van de berberaap. Als resultaat van deze inspanningen heeft de berberaap in september 2016 de hoogste CITES- beschermingsstatus gekregen. Nu deze beschermingsstatus bereikt is, is het tijd voor vervolgstappen. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kan Stichting AAP (samen met andere organisaties) de berberaap in Marokko verder beschermen tegen stroperij, illegale handel en verwoesting van zijn leefgebied.

Lees hier meer over Born to be wild.

Door mee te spelen in de Nationale Postcode Loterij steunt u onder meer Stichting AAP. Koop ook een lot!

Postcode Loterij op Facebook - Postcode Loterij op Twitter