Koningin Sofía van Spanje bij AAP Primadomus
Koningin Sofía van Spanje bij AAP Primadomus

Koningin Sofía van Spanje beschermvrouwe van big cat-complex bij AAP

AAP-directeur David van Gennep: ‘Dit overtreft onze stoutste verwachtingen’

Het is een heel bijzondere dag in Primadomus, de Spaanse vestiging van AAP. Bijna onwerkelijk zelfs. Vandaag werd daar de opvang voor grote katachtigen officieel geopend, in het bijzijn van niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Sofía van Spanje. Sofía is een groot dierenliefhebber en zet zich al jarenlang in voor dierenrechten. Tijdens haar bezoek liet de vorstin duidelijk haar waardering voor het werk van AAP blijken en accepteerde het verzoek om beschermvrouwe van de opvang te worden. “Dat is fantastisch nieuws voor AAP. Dat koningin Sofía op zo’n manier haar naam aan AAP verbindt, helpt ons om bewustzijn in Spanje en andere landen te creëren,” aldus AAP-directeur David van Gennep.

Lees meer....

Reza voor zijn redding

Na 13 jaar in een Franse circustrailer is het leed eindelijk voorbij voor Reza en zijn lotgenoten.

Vorig jaar werd hij gered en inmiddels zien we steeds meer terug van de koning van de savanne. Maar er is nog een weg te gaan en daar is jouw hulp hard bij nodig! Help jij mee aan de verzorging van dieren als Reza? Een dag te eten en speelmateriaal om zijn spiermassa verder op te bouwen kost €12,-.

Een dag verzorging voor Reza

 

De bewoners van Primadomus en hun verhaal

Nog voordat het gehele complex klaar was, vingen we de eerste grote katten al op. Leeuw Reza was een van de eerste bewoners. Zijn verleden, jarenlange eenzame opsluiting in een kleine truck, heeft hij langzaam maar zeker achter zich gelaten. Reza geniet nu al een jaar van zijn ruime verblijf in de Spaanse zon, samen met leeuwin Aya.

Maak kennis met de veertien katachtigen die al door AAP Primadomus werden gered.

Reza bij Primadomus
Reza geniet van de ruimte in Primadomus

 

Video: Koningin Sofía van Spanje bij de opening

Quinty Trustfull overhandigt de Postcode Loterij cheque aan AAP

 

Mogelijk gemaakt door de Postcode Loterij

Begin 2015 ontving Stichting AAP uit handen van de Nationale Postcode Loterij een bedrag van ruim 1,4 miljoen euro. Mede dankzij dit mooie bedrag kon AAP de opvang voor grote katachtigen realiseren. 

Lees meer over de steun van de Postcode Loterij aan AAP

Mogelijk gemaakt door de Postcode Loterij

AAP Primadomus

Primadomus is de Spaanse vestiging van Stichting AAP, 7,5 km ten zuiden van Villena (30.000 inwoners) in de regio Alicante. Primadomus heeft zich de laatste jaren ontwikkeld zich tot een volwaardig CITES-erkend opvangcentrum voor primaten en grote katachtigen in Zuidwest-Europa. 

Meer over AAP Primadomus

Luchtfoto van AAP Primadomus