Grote stappen tegen wilde dieren in Spaanse circussen

Het afgelopen jaar zijn er in Spanje grote stappen gezet om het gebruik van wilde dieren in circussen te beëindigen. Het aantal gemeenten dat het gebruik van wilde dieren in circussen niet langer toestaat, is vorig jaar gestegen van 200 naar 370! Dat resultaat is mede te danken aan de geweldige inzet van Infocircos: een coalitie waar AAP deel van uitmaakt.

Naast het groeiend aantal Spaanse gemeenten dat circussen met wilde dieren weigert, is er nog meer goed nieuws. De Spaanse regio Valencia stemde unaniem voor het verbannen van wilde dieren in circussen in de gehele regio! En dat “goed voorbeeld goed doet volgen” blijkt uit het feit dat de regio Catalonië dit jaar hetzelfde gaat doen. Ook in zes andere regio’s zijn er positieve ontwikkelingen op dit gebied. Meer dan 100.000 Spanjaarden tekenden een petitie om publieke subsidies voor circussen met wilde dieren te stoppen.

Infocircos
De successen in Spanje zijn mede te danken aan de inzet van Infocircus: een coalitie waar AAP ook deel van uitmaakt.

In AAP Primadomus, onze vestiging in Spanje, vangen we primaten en grote katachtigen uit de entertainmentindustrie op. Zoals de leeuwtjes Tintin en Mojito, die illegaal werden gehouden door een circuseigenaar. We zijn als AAP dan ook ontzettend blij met de mooie ontwikkelingen in Spanje.

Wat eerst een onmogelijke doelstelling leek, wordt steeds meer werkelijkheid. Op naar nog meer grote stappen in 2017!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke 2 maanden de leukste verhalen over onze dieren.