Welkom bij AAP!


RondleidingKom langs voor een rondleiding

Wil je een kijkje nemen achter de schermen van Stichting AAP? Wij laten graag meer van ons werk en onze dieren zien! Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 uur verzorgt AAP gratis rondleidingen.

  • De rondleiding duurt 1,5 tot 2 uur en is gratis.
  • De minimumleeftijd is 12 jaar.
  • Je kunt voor maximaal 2 personen tegelijk reserveren.

Let op: vanaf medio november 2019 tot medio februari 2020 hebben wij een winterstop voor de rondleidingen. U kunt zich via de onderstaande button vanaf medio december 2019 inschrijven voor de rondleidingen die in februari 2020 weer van start gaan.

Aanmelden voor een rondleiding

Bezoekadres en routebeschrijving

Het is ook mogelijk op eigen geleigenheid een Rondje AAP te wandelen.

Stichting AAP is gevestigd in het buitengebied van Almere aan het Kemphaanpad 1.

Voor het Rondje AAP kan je je auto parkeren op de grote parkeerplaats langs de Kemphaanweg. In deze uitgebreide routebeschrijving vind je meer informatie over hoe je het 'Rondje AAP' kunt bereiken met het ov of de auto.

Informatie over de Apeneilanden

De vlonders bij de Apeneilanden zijn sinds 28 oktober 2019 gesloten. Staatsbosbeheer heeft in verband met de veiligheid van de bezoekers de toegang tot de vlonders moeten sluiten.

Vrijdag t/m zondag zijn de dieren zichtbaar vanaf het terras, maar ook vanuit het restaurant Kip & Ei Dubbel-Op.

De hele week zijn de dieren te zien vanaf het overdekte plein naast restaurant Kip & Ei Dubbel-Op.

Momenteel is niet bekend of de vlonders weer toegankelijk worden. Staatsbosbeheer werkt aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak. Zodra meer bekend is, zullen we hierover berichten.

Rondje AAP

Om het terrein van AAP heen loopt een wandelpad, het 'Rondje AAP', waarbij je de dieren in het Apenhuis, de Quarantaine en het Chimpanseecomplex  van een afstand kunt zien. Op onderstaand kaartje staat het Rondje AAP aangegeven.

Plattegrond Rondje AAP

Chimpanseecomplex in Google Streetview

Routebeschrijving naar het punt waar de rondleidingen starten.

Stadslandgoed de Kemphaan

Stichting AAP is onderdeel van Stadslandgoed de Kemphaan. Dit landgoed is een bijzondere plek, waar je midden in de natuur geniet van een avontuurlijk dagje uit. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij onze apen, maar ook op de rest van het terrein valt van alles te beleven. Ga op pad met een boswachter, ontdek de jungletuin of struin over de biologische boerenmarkt. Kinderen kunnen lekker ravotten in het Zuiderzee-speelbos of klimmen in boomtoppen (ook leuk voor volwassenen!). De dag sluit je af met een lekkere pannenkoek bij restaurant Kip&Ei Dubbel-op.

Een welverdiend weekendje weg

Overnachten op de Kemphaan kan ook. Lodgerie 'Het Groene Geheim' heeft luxe lodges en kent de persoonlijke benadering van een B&B. Liever back to basic? Op natuurkampeerterrein De Kemphaan slaap je midden in de natuur. Sta vroeg op en vang een glimp op van de reeën en vossen die over het kampeerterrein lopen! En het ontbijt, dat haal je uiteraard op de biologische boerenmarkt.

Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle activiteiten op de Kemphaan