Welkom bij AAP!


RondleidingKom langs voor een rondleiding

Wil je een kijkje nemen achter de schermen van Stichting AAP? Wij laten graag meer van ons werk en onze dieren zien! Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 uur verzorgt AAP gratis rondleidingen.

  • De rondleiding duurt 1,5 tot 2 uur en is gratis.
  • De minimumleeftijd is 12 jaar.
  • Je kunt voor maximaal 2 personen tegelijk reserveren.

Aanmelden voor een rondleiding

Bezoekadres en routebeschrijving

Behalve via een rondleiding, is een deel van ons terrein, namelijk de Apeneilanden en het Rondje AAP, ook op eigen gelegenheid te bezoeken.

Stichting AAP is gevestigd in het buitengebied van Almere aan het Kemphaanpad 1. De Apeneilanden vind je naast het terrein van Stichting AAP.

Voor een bezoek aan de Apeneilanden en het Rondje AAP kan je je auto parkeren op de grote parkeerplaats langs de Kemphaanweg.

In deze uitgebreide routebeschrijving vind je meer informatie over hoe je onze Apeneilanden en het 'Rondje AAP' kunt bereiken met het ov of de auto.

Bezoek onze Apeneilanden

De Apeneilanden zijn, zoals de naam al zegt, vier royale eilanden waarop meerdere verblijven zijn gerealiseerd. De buitenverblijven zijn groen, ruim en voorzien van allerlei klimtoestellen. Genoeg te beleven dus!

De apen die verblijven op de Apeneilanden zijn meestal tussen 10:00 en 16:00 buiten. Kom snel eens langs om te kijken hoe ze samenleven, elkaar vlooien en de dag doorbrengen! Bezoek aan de Apeneilanden is gratis.

Apeneilanden in Google Streetview

Rondje AAP

Om het terrein van AAP heen loopt een wandelpad, het 'Rondje AAP', waarbij je de dieren in het Apenhuis, de Quarantaine en het Chimpanseecomplex  van een afstand kunt zien. Op onderstaand kaartje staat het Rondje AAP en de route naar de Apeneilanden aangegeven.

Plattegrond van het 'Rondje AAP'

Chimpanseecomplex in Google Streetview

Apenpraatjes

Vanaf 1 januari 2019 worden er geen Apenpraatjes meer gehouden. Wij hopen op uw begrip. Informatie over het werk en de dieren van AAP kunt u lezen op de informatieborden. Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom bij één van onze rondleidingen!

Routebeschrijving naar het punt waar de rondleidingen starten.

Stadslandgoed de Kemphaan

Stichting AAP is onderdeel van Stadslandgoed de Kemphaan. Dit landgoed is een bijzondere plek, waar je midden in de natuur geniet van een avontuurlijk dagje uit. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij onze apen, maar ook op de rest van het terrein valt van alles te beleven. Ga op pad met een boswachter, ontdek de jungletuin of struin over de biologische boerenmarkt. Kinderen kunnen lekker ravotten in het Zuiderzee-speelbos of klimmen in boomtoppen (ook leuk voor volwassenen!). De dag sluit je af met een lekkere pannenkoek bij restaurant Kip&Ei Dubbel-op.

Een welverdiend weekendje weg

Overnachten op de Kemphaan kan ook. Lodgerie 'Het Groene Geheim' heeft luxe lodges en kent de persoonlijke benadering van een B&B. Liever back to basic? Op natuurkampeerterrein De Kemphaan slaap je midden in de natuur. Sta vroeg op en vang een glimp op van de reeën en vossen die over het kampeerterrein lopen! En het ontbijt, dat haal je uiteraard op de biologische boerenmarkt.

Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle activiteiten op de Kemphaan