Bezoek op eigen gelegenheid

Bezoekadres en routebeschrijving

Berberapen op de Apeneilanden
Berberapen op de Apeneilanden

Ons opvangcentrum is voor publiek niet zomaar te bezoeken. Een uitzondering hierop zijn de Apeneilanden en het Rondje AAP: daar is iedereen welkom.

Stichting AAP is gevestigd in het buitengebied van Almere aan het Kemphaanpad 1. De Apeneilanden vind je naast het terrein van Stichting AAP.

Voor een bezoek aan de Apeneilanden en het Rondje AAP kan je je auto parkeren op de grote parkeerplaats langs de Kemphaanweg.

In deze uitgebreide routebeschrijving vind je meer informatie over hoe je onze Apeneilanden en het 'Rondje AAP' kunt bereiken met het ov of de auto.

Bezoek onze Apeneilanden

Op de eilanden leven verschillende groepen apen. Je kunt hier zien hoe de dieren elkaar vlooien en spelen met soortgenoten.

De apen zijn meestal buiten, dagelijks van 9.30 uur tot 16.00 uur. Uitzonderlijke omstandigheden (medisch onderzoek of extreem weer) kunnen ertoe leiden dat de dieren binnen moeten blijven. Wij vragen hiervoor begrip.

Kom naar onze Apenpraatjes

Dierverzorgers van AAP vertellen een paar keer per week over de dieren die op de eilanden leven. De Apenpraatjes duren ongeveer 20 minuten en worden gehouden op woensdagen om 14.00 uur en zaterdagen en zondagen om 11.30 en 14.00 uur. Ze zijn gratis bij te wonen en je hoeft je hiervoor niet van tevoren op te geven. Het startpunt van de Apenpraatjes is aan het begin van de vlonder naar de Apeneilanden toe.

Houd er rekening mee:

  • Dat de Apenpraatjes in de open lucht plaatsvinden.
  • Dat de maximale groepsgrootte voor een Apenpraatje 20 personen is. Vanwege deze beperkte groepsgrootte zijn de Apenpraatjes uitsluitend voor particulieren en niet bedoeld voor groepen.
  • Dat de dieren de vrijheid hebben naar hun binnenverblijf te gaan. Hierdoor kan het zijn dat je niet altijd dieren ziet, bijvoorbeeld bij slecht weer.
  • De Apenpraatjes worden gegeven door dierverzorgers van de primatenafdeling en zijn onder voorbehoud van voldoende capaciteit op deze afdeling.

Kijk op deze routebeschrijving waar de Apenpraatjes starten.

Apeneilanden in Google Streetview

Rondje AAP

Om het terrein van AAP heen loopt een wandelpad, het 'Rondje AAP', waarbij je de dieren in het Apenhuis, de Quarantaine en het Chimpanseecomplex  van een afstand kunt zien. Op onderstaand kaartje staat het Rondje AAP en de route naar de Apeneilanden aangegeven.

Plattegrond van het 'Rondje AAP'

Chimpanseecomplex in Google Streetview


RondleidingKom langs voor een rondleiding

Wil je een kijkje nemen achter de schermen van Stichting AAP? Wij laten graag meer van ons werk en onze dieren zien! Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 uur verzorgt AAP gratis rondleidingen.

  • De rondleiding duurt 1,5 tot 2 uur en is gratis.
  • De minimumleeftijd is 12 jaar.
  • Je kunt voor maximaal 2 personen tegelijk reserveren.

Aanmelden voor een rondleiding

Routebeschrijving naar het punt waar de rondleidingen starten

Stadslandgoed de Kemphaan

Stichting AAP is onderdeel van Stadslandgoed de Kemphaan. Dit landgoed is een bijzondere plek, waar je midden in de natuur geniet van een avontuurlijk dagje uit. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij onze apen, maar ook op de rest van het terrein valt van alles te beleven. Ga op pad met een boswachter, ontdek de jungletuin of struin over de biologische boerenmarkt. Kinderen kunnen lekker ravotten in het Zuiderzee-speelbos of klimmen in boomtoppen (ook leuk voor volwassenen!). De dag sluit je af met een lekkere pannenkoek bij restaurant Kip&Ei Dubbel-op.

Een welverdiend weekendje weg

Overnachten op de Kemphaan kan ook. Lodgerie 'Het Groene Geheim' heeft luxe lodges en kent de persoonlijke benadering van een B&B. Liever back to basic? Op natuurkampeerterrein De Kemphaan slaap je midden in de natuur. Sta vroeg op en vang een glimp op van de reeën en vossen die over het kampeerterrein lopen! En het ontbijt, dat haal je uiteraard op de biologische boerenmarkt.

Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle activiteiten op de Kemphaan