Kom kijkenKom langs voor een rondleiding

UPDATE 24 maart 2020: rondleidingen tijdelijk opgeschort
Wegens het coronavirus hebben we alle geplande rondleidingen geannuleerd. Wil je als eerste weten wanneer de rondleidingen weer starten? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

Ja, stuur mij een update

Over de rondleidingen

Wil je een kijkje nemen achter de schermen van Stichting AAP? Wij laten graag meer van ons werk en onze dieren zien! Elke vrijdag, zaterdag en zondag verzorgt AAP rondleidingen.

  • De rondleiding begint om 13.30 uur en duurt 1,5 tot 2 uur.
  • De rondleiding is gratis.
  • De minimumleeftijd is 12 jaar en honden zijn niet toegestaan.
  • Je kunt voor maximaal 2 personen tegelijk reserveren.
  • De rondleidingen worden vanaf half februari tot medio november georganiseerd.

Stichting AAP is gevestigd in het buitengebied van Almere aan het Kemphaanpad 1. Parkeren kan op de grote parkeerplaats langs de Kemphaanweg. In deze uitgebreide routebeschrijving vind je meer informatie over hoe je Stichting AAP kunt bereiken met het ov of de auto.

 

 

Plattegrond Rondje AAPRondje AAP

Het is ook mogelijk op eigen gelegenheid een Rondje AAP te wandelen. Om het terrein van AAP heen is een wandelpad, het 'Rondje AAP', waarbij je de dieren in het Apenhuis, de Quarantaine en het Chimpanseecomplex van een afstand kunt zien. Op bijgaand kaartje staat het Rondje AAP aangegeven. 

Tot voor kort kon u ook onze Apeneilanden bezoeken via de vlonders van Staatsbosbeheer,  tegenover restaurant Kip & Ei Dubbel-Op. In verband met de veiligheid van de bezoekers heeft Staatsbosbeheer de vlonders momenteel in onderhoud. Hierdoor zijn de vlonders niet toegankelijk. Maar gelukkig kunt u de dieren wel gewoon zien vanaf het overdekte plein naast het restaurant. En van vrijdag t/m zondag zijn de dieren nog beter zichtbaar vanaf het terras en vanuit de serre van het restaurant.
 

Benieuwd naar de binnenkant van ons Chimpanseecomplex?

 

Stadslandgoed de Kemphaan

Stichting AAP is onderdeel van Stadslandgoed de Kemphaan. Dit landgoed is een bijzondere plek, waar je midden in de natuur geniet van een avontuurlijk dagje uit. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij onze apen, maar ook op de rest van het terrein valt van alles te beleven. Ga op pad met een boswachter, ontdek de jungletuin of struin over de biologische boerenmarkt. Kinderen kunnen lekker ravotten in het Zuiderzee-speelbos of klimmen in boomtoppen (ook leuk voor volwassenen!). De dag sluit je lekker af bij restaurant Kip & Ei Dubbel-op.

Een welverdiend weekendje weg

Overnachten op de Kemphaan kan ook. Lodgerie 'Het Groene Geheim' heeft luxe lodges en kent de persoonlijke benadering van een B&B. Liever back to basic? Op natuurkampeerterrein De Kemphaan slaap je midden in de natuur. Sta vroeg op en vang een glimp op van de reeën en vossen die over het kampeerterrein lopen! En het ontbijt, dat haal je uiteraard op de biologische boerenmarkt.

Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle activiteiten op de Kemphaan