Kom langs voor een rondleiding

Wat leuk dat je bij AAP langs wilt komen!

Helaas duurt het nog wel even voordat we je kunnen verwelkomen, want wegens corona zijn alle rondleidingen voor 2020 geannuleerd. We hopen in 2021 de rondleidingen weer op te kunnen pakken en hebben daarom wat eerste data opengesteld. Daar zullen nog meer data bij komen als de ontwikkelingen rond corona dat toelaten. Wil je als eerste weten wanneer dat is? Schrijf je dan hier in voor onze e-mailnieuwsbrief!


Over de rondleidingen

Tijdens de rondleiding nemen we je mee over het terrein waar we de dieren opvangen. Daarnaast vertellen we je natuurlijk alles over ons werk en onze dieren.

Voordat je je inschrijft voor een rondleiding, is het handig om te weten dat:

  • je voor maximaal twee personen tegelijk kunt reserveren
  • de rondleiding 1,5 uur duurt en grotendeels in de buitenlucht is
  • de minimumleeftijd 12 jaar is
  • de rondleiding plaatsvindt binnen de geldende coronarichtlijnen

Na de inschrijving ontvang je een bevestiging per e-mail met een routebeschrijving. Mocht de rondleiding onverhoopt niet door kunnen gaan wegens nieuwe ontwikkelingen rond corona, dan laten wij het je uiteraard weten.

Schrijf je in via onderstaande knop of bel tijdens kantooruren naar:
+31 (0)36 523 87 87.

Schrijf je in voor een rondleiding

Plattegrond Rondje AAPRondje AAP

Het is ook mogelijk op eigen gelegenheid een Rondje AAP te wandelen. Om het terrein van AAP heen is een wandelpad, het 'Rondje AAP', waarbij je de dieren in het Apenhuis, de Quarantaine en het Chimpanseecomplex van een afstand kunt zien. Op bijgaand kaartje staat het Rondje AAP aangegeven. 

Tot voor kort kon je ook onze Apeneilanden bezoeken via de vlonders van Staatsbosbeheer, tegenover restaurant Kip & Ei Dubbel-Op. In verband met de veiligheid van de bezoekers heeft Staatsbosbeheer de vlonders momenteel in onderhoud. Hierdoor zijn de vlonders niet toegankelijk. Maar gelukkig kan je de dieren wel gewoon zien vanaf het overdekte plein naast het restaurant. En van vrijdag t/m zondag zijn de dieren nog beter zichtbaar vanaf het terras en vanuit de serre van het restaurant.

 

Stadslandgoed de Kemphaan

Stichting AAP is onderdeel van Stadslandgoed de Kemphaan. Dit landgoed is een bijzondere plek, waar je midden in de natuur geniet van een avontuurlijk dagje uit. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij onze apen, maar ook op de rest van het terrein valt van alles te beleven. Ga op pad met een boswachter, ontdek de jungletuin of struin over de biologische boerenmarkt. Kinderen kunnen lekker ravotten in het Zuiderzee-speelbos of klimmen in boomtoppen (ook leuk voor volwassenen!). De dag sluit je lekker af bij restaurant Kip & Ei Dubbel-op.

Een welverdiend weekendje weg

Overnachten op de Kemphaan kan ook. Lodgerie 'Het Groene Geheim' heeft luxe lodges en kent de persoonlijke benadering van een B&B. Liever back to basic? Op natuurkampeerterrein De Kemphaan slaap je midden in de natuur. Sta vroeg op en vang een glimp op van de reeën en vossen die over het kampeerterrein lopen! En het ontbijt, dat haal je uiteraard op de biologische boerenmarkt.

Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle activiteiten op de Kemphaan