Inzamelen voor AAP

Inzamelbox AAP

Win-win

Al jaren zamelt AAP oude telefoons en lege cartridges in via inzamelboxen door heel Nederland. In oude mobiele telefoons en tablets zitten namelijk onderdelen en grondstoffen die hergebruikt kunnen worden in nieuwe apparaten. Lege inktcartridges kunnen opnieuw worden gevuld. Kortom: ze zijn geld waard voor recyclingbedrijven. AAP ontvangt voor ieder ingezameld artikel een vergoeding, die weer besteed wordt aan de zorg voor onze dieren. Goed voor het milieu én goed voor AAP! 

Hoe werkt het?

Particulier
Wil je als particulier een mobieltje, tablet of lege cartridge inleveren voor AAP? Vraag via de button hieronder een inzamelzakje aan. Lever deze vervolgens in bij één van de inzamelpunten

Bedrijven
Wil je als winkel of bedrijf meedoen met ons inzamelprogramma? Vraag dan nu een inzamelbox aan via de button hieronder!
Bedrijven kunnen ook oude ICT-apparatuur doneren. Niet alles is geschikt om te recyclen, dus kijk eerst even naar deze flyer of de apparatuur wel waarde heeft.

 

Inzamelzakje aanvragen

 

Inzamelbox aanvragen

Van lege cartridge naar maaltijd

AAP krijgt voor ieder ingeleverd artikel een vergoeding. Dit geld besteden we – net als inkomsten uit donaties en adopties – aan de zorg voor onze dieren. Zo zijn een stel lege cartridges al snel goed voor een paar maaltijden voor een berberaap. En van de opbrengst van een paar oude telefoons kunnen we een wasbeer een dag verzorgen. 

Spaar de natuur

Maar dat is niet alles. Recyclen zorgt ervoor dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Zoals coltan, dat in Congo in Afrika uit de grond wordt gehaald en waarvoor veel natuur en dieren moeten wijken. Ook de dieren daar zijn dus geholpen als afgedankte telefoons worden ingeleverd!