Dit doen wij

AAP geeft apen en andere exotische zoogdieren weer een toekomst. We vangen dieren in nood op én pleiten voor betere wetten in heel Europa.
Dweilen met de kraan dicht, noemen we dat.

Opvang

De redding van chimpansee FiffyDierenwelzijn staat nog altijd sterk onder druk. Veel exotische dieren leiden geen dierwaardig leven en menselijk handelen (denk aan illegale handel, particulier bezit, exploitatie in entertainment of onderzoek) is daar vaak de oorzaak van. Bij AAP verbeteren wij op een duurzame manier het welzijn van apen en andere zoogdieren.

Nieuws over Opvang

Rehabilitatie en verzorging

berberaap in quarantaineDe dieren die bij AAP binnenkomen zijn vaak verwaarloosd, zowel qua verzorging als sociale omgeving. Bij AAP krijgen zij de professionele zorg die zij nodig hebben, zodat ze weer ‘dier’ kunnen zijn. Deze verzorging is onder te verdelen in drie categorieën: veterinaire zorg, voeding en gedrag.

Nieuws over Rehabilitatie en verzorging

Wetgeving en Beleid

Berberapen te koop op de markt van MarakechMet de kennis die wij opdoen bij de opvang, rehabilitatie en herplaatsing levert AAP een grote bijdrage aan de welzijnsverbetering van uitheemse dieren.