Primadomus Spanje

Chimpansees in PrimadomusPrimadomus is de Spaanse vestiging van Stichting AAP. Primadomus ligt 7,5 km ten zuiden van Villena (30.000 inwoners) in de regio Alicante, aan de voet van de Sierra de Salinas. Primadomus heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een volwaardig CITES-erkend opvangcentrum in Zuidwest-Europa. Doordat Primadomus over een eigen quarantaine beschikt, kan het hele opvangproces ter plekke doorlopen worden.

Momenteel huisvesten we hier diverse groepen primaten, waaronder chimpansees, berberapen en mantelbavianen. Sinds kort kan Primadomus ook grote katachtigen opvangen. Hier zijn speciale voorzieningen voor gebouwd en de eerste leeuwen en tijgers zitten hier al. Een aantal van de bewoners is heel moeilijk of niet te herplaatsen en kunnen in de Spaanse zon van hun oude dag genieten. Het terrein leent zich qua ruimte en natuur heel goed voor permanente huisvesting.

Primadomus is nog altijd in ontwikkeling. In steeds meer landen (waaronder Nederland) wordt het gebruik van wilde dieren in circussen en entertainment aan banden gelegd, waardoor voor veel van deze dieren dringend opvang nodig is. AAP onderzoekt momenteel hoe zij daar een bijdrage aan kan leveren.

Primadomus vanuit de lucht

Terug naar Opvang