Chimpansee Fiffy

Update chimpansee Fiffy: een jaar na de unieke oogoperatie

In 2021 werd chimpansee Fiffy geopereerd vanwege staar in haar ogen. Ze was zo goed als blind geworden en dreigde hierdoor zelfs uit de groep te vallen. Onze dierenarts Hester besloot dat het niet zo langer kon en schakelde de hulp in van een team oogartsen van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Gelukkig was alles goed verlopen. Na de operatie kon Fiffy weer zien! Voor zover bekend was Fiffy de eerste chimpansee die zo’n staaroperatie onderging.
Lees meer over de operatie van Fiffy.

Een jaar later heeft Fiffy een belangrijke positie in haar groep met soortgenoten weer opgeëist. Voorheen had ze door haar blindheid een teruggetrokken bestaan en schuilde zich ook veel onder een dekentje. Daar is nu absoluut geen sprake meer van. In deze video geeft dierverzorger Margreet een korte update over Fiffy.
Chimpansee Fiffy onderzoekt intensief een grassprietje na haar oogoperatie.

Help chimpansee Fiffy

Het verhaal van Fiffy staat helaas niet op zichzelf. Veel dieren leven nog steeds in verschrikkelijke omstandigheden. Bij AAP werken we iedere dag hard om dieren als Fiffy te redden uit de meest vreselijke situaties.

Bij het redden en opvangen van dieren in nood zijn we volledig afhankelijk van donaties. Help ons dieren als Fiffy te redden.

Overige berichten