Softi en Toph banner 2a

Tijgers Softi en Toph verhuizen binnenkort

Mooi nieuws voor tijgers Softi en Toph! We hebben namelijk een fijne nieuwe plek voor deze dieren gevonden bij onze herplaatspartner The Wildheart Animal Sanctuary in Engeland. De voorbereidingen voor de herplaatsing zijn in volle gang en binnenkort zullen de twee tijgers naar hun nieuwe plek worden gebracht.

Gered van een horrortransport

Softi en Toph werden eind 2019 gered van een horrortransport. Samen met nog acht andere tijgers werden ze van Italië richting Rusland vervoerd. De dieren zaten ruim een week opgesloten in veel te kleine kisten. Ze konden zich amper bewegen, kregen nauwelijks te eten en lagen in hun eigen uitwerpselen…

Bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland kwam er een einde aan het transport omdat het papierwerk niet in orde bleek te zijn. Helaas bleek één tijger inmiddels te zijn overleden, maar gelukkig konden de andere negen tijgers worden gered. Sanson, Aqua, Merida, Softi en Toph werden naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht. De afgelopen jaren hebben we hard aan hun herstel gewerkt.
Video: tijgers Aqua, Sanson, Merida, Softi en Toph een jaar bij AAP

Samen één verblijf

Zowel Softi als Toph hadden tijdens de eerste maanden van hun herstelperiode bij AAP ieder hun eigen verblijf. Nadat ze al heel goed met elkaar overweg konden in hun aangrenzende buitenverblijven, besloten we begin 2021 de stap te zetten om de twee tijgers aan elkaar te introduceren. Dat ging gelukkig heel goed, Softi en Toph konden uitstekend met elkaar overweg!
Video: de introductie van Softi en Toph

Dankbaar en blij

Voor Softi en Toph is het nu tijd voor de volgende, grote stap in hun leven. Bij The Wildheart Animal Sanctuary krijgen ze een mooi en ruim verblijf waar ze de rest van hun leven kunnen blijven. We zijn dankbaar en blij dat deze twee tijgers, na alles wat ze hebben moeten doorstaan, een mooie toekomst in Engeland tegemoet gaan. Mede dankzij de steun van onze donateurs!

Tijger Softi
Softi
Tijger Toph
Toph

Overige berichten