Sanson en Merida

Tijgers Sanson en Merida delen verblijf

Het is de herfst van 2019 als tien tijgers in een transport worden aangetroffen bij de grens tussen Polen en Belarus. De dieren zaten toen al dagenlang in krappe kooien en waren er zeer slecht aan toe. Een tijger overleeft de reis niet. Na een korte rustperiode bij Poznań Zoo in Polen zijn tijgers Aqua, Sanson, Merida, Softi en Toph naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht.

In Spanje kregen de tijgers eerst ieder hun eigen verblijf. En alhoewel tijgers van nature solitaire dieren zijn, proberen we ook deze dieren zoveel mogelijk samen te voegen. Niet alleen hebben we hierdoor een verblijf extra beschikbaar voor een ander dier in nood, het helpt de tijgers ook in de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden.

En zo konden we in 2021 de uit deze groep geredde dieren Softi en Toph met succes bij elkaar plaatsen. Onlangs was het ook de beurt aan tijgers Sanson en Merida. Beide dieren hebben een verschillend karakter. De serieuze Sanson zoekt graag de rust op, terwijl de vrolijke Merida altijd wilt spelen. Toch passen de twee erg goed bij elkaar. In deze video hieronder zie je meer beelden van Sanson en Merida samen.
Sanson.
Merida bij AAP
Merida.

Overige berichten