Tijgers Softi en Toph voor het eerst samen in een verblijf

Het is de herfst van 2019 wanneer tien tijgers worden onderschept in een paardentranportwagen bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland. De dieren zaten in veel te kleine transportkooien, een tijger heeft het transport niet overleefd.

Na een paar weken noodopvang in de Poolse Poznan Zoo konden vijf tijgers verder herstellen in ons Spaanse opvangcentrum. Aqua, Sanson, Merida, Softi en Toph werden naar AAP Primadomus in Spanje gebracht.

Een klik

Omdat we niet wisten of de tijgers eerder met elkaar een verblijf hadden gedeeld of goed met elkaar overweg konden, kregen ze ieder hun eigen verblijf. Door goed op hun gedrag te letten naar elkaar toe in hun aangrenzende buitenverblijven, konden we snel beoordelen of bepaalde dieren een klik met elkaar hadden. En die hadden we gevonden met Softi en Toph.

We besloten daarom nader te onderzoeken of de dieren een verblijf met elkaar zouden kunnen delen. Softi en Toph werden tijdelijk in een gedeelte geplaatst waar ze dichter bij elkaar konden komen en elkaar goed konden zien, horen en ruiken. Toen ook dat goed ging, zijn de twee bij elkaar geplaatst en dat gaat vanaf dag één erg gemoedelijk.

In dit filmpje zie je hoe een introductie tussen twee tijgers tot stand komt.
Tijger Softi en Toph verhuizen
Softi.
Toph.

Overige berichten