Tijgers gered uit
horrortransport

Een nieuwe toekomst voormalig circustijgers

Tien tijgers zijn eind oktober 2019 in beslag genomen bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Ze waren onder erbarmelijke omstandigheden onderweg vanuit een circus bij Rome naar Rusland. Voor één tijger kwam de hulp helaas te laat.

De dieren waren vanuit een Italiaans circus onderweg naar Rusland. De tijgers zaten in veel te kleine kisten en ook slechts de helft kreeg te eten. Bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland kwam na ruim een week een einde aan het horrortransport. Het transport mocht niet verder, omdat het papierwerk niet in orde was. Eén tijger bleek te zijn overleden. Diezelfde avond zijn de tijgers tijdelijk opgevangen door de Poolse dierentuin Poznań Zoo, partner van AAP.

AAP heeft vijf tijgers, Aqua, Sanson, Merida, Softi en Toph opvangen in AAP Primadomus, ons opvangcentrum in Spanje. De overige 4 tijgers kunnen in goede dierentuinen in Polen blijven.

Maak het verschil met een bijdrage

De zorg en huisvesting van één tijger kost € 75,84 per dag. Dit is voor voedsel, verzorging en onderdak. Dat komt neer op € 138.408 per jaar. Deze vijf prachtige dieren zijn afhankelijk van donaties van mensen zoals jij.

Adopteer Toph!

Toph is een van de tijgers die het horrortransport wist te overleven. 
Zij verblijft momenteel bij AAP. Word adoptieouder van Toph
en draag bij aan haar dagelijkse verzorging!