Piepjonge nevelpanter Kenya gered uit handen van eigenaar

Nevelpanter Kenya is slechts een paar maanden oud als ze eind 2022 door de Spaanse autoriteiten in beslag wordt genomen. Het jonge dier kan gelukkig terecht in ons opvangcentrum in Spanje, waar ze eerst in quarantaine is gegaan.

Het verhaal

Seprona, de natuurbeschermingsdienst van de Spaanse Guardia Civil, informeert AAP eind 2022 over een inspectie bij een huishouden waar meerdere exotische zoogdieren worden gehouden. Omdat een inbeslagname toen al realistisch was, hebben we direct ons transport voorbereid. Een dag later besluit Seprona tot inbeslagname van nevelpanter Kenya.

De zaak tegen Kenya’s eigenaar loopt momenteel nog. Alles wijst er echter op dat Kenya onderdeel was van een fokprogramma en dat zij of haar nakomelingen zouden worden doorverkocht als huisdier.

Zo goed als blind

Al tijdens de reddingsactie werd duidelijk dat Kenya problemen met haar ogen heeft. Onze dierenarts constateert na een controle dat ze staar heeft. Ondanks dat ze nog een beetje licht en schaduw kan zien, is de jonge nevelpanter zo goed als blind.

Tijdens haar quarantaineperiode hebben we daarom een verblijf voor haar aangepast. Ondanks dat ze haar zicht nooit zal terugkrijgen, kan ze hierdoor wel zorgeloos genieten van een nieuw en beter leven bij AAP.
nevelpanter Kenya
Kenya in haar quarantaineverblijf.

Video: redding en herstel van Kenya

De slechtziende nevelpanter Kenya kan dankzij een paar aanpassingen aan het verblijf zorgeloos genieten van de buitenlucht bij AAP.

Overige berichten