Verhuizing Ro

Nieuw plekje voor suikereekhoorn Ro en haar gezin

Suikereekhoorn Ro is onlangs met haar gezin naar onze herplaatspartner Zoo Wilhelmina in Duitsland gebracht. Na een herstelperiode bij AAP konden we uiteindelijk hier een prachtig verblijf voor haar regelen.

Drachtig

Ro werd als jonge suikereekhoorn als huisdier gehouden in Spanje. Samen met mannetje Petau zat ze opgesloten in een kooi. En dat terwijl exotische suikereekhoorns door hun specifieke behoeftes helemaal niet geschikt zijn om als huisdier te leven…

De Spaanse autoriteiten namen de twee suikereekhoorns in beslag en Ro en Petau werden uiteindelijk naar AAP in Almere gebracht. Hier kwamen we erachter kwamen dat Ro drachtig was! Samen met Petau en haar twee zoons Indeko en Euroka vormt Ro een hecht gezin.
Suikereekhoorn Ro
Ro bij AAP.

Verhuizen

Bij AAP konden we Ro weer de juiste verzorging geven en laten opknappen. In de tussentijd zijn wij op zoek gegaan naar een geschikt plekje voor het hele gezin. En die vonden we onlangs bij onze herplaatspartner Wilhelmina Zoo in Duitsland.

In dit filmpje zie je meer van de verhuizing.
Over herplaatsingen

Zoals voor de meeste geredde dieren in onze opvangcentra het geval is, gaan wij op zoek naar een geschikte plek voor hen als de dieren weer hersteld zijn.

Uiteraard herplaatsen we dieren alleen in parken die goede huisvesting en verzorging van onze dieren kunnen garanderen. De dieren krijgen een fijn verblijf waar ze voor altijd kunnen blijven. Tegelijkertijd komt er in opvang weer ruimte vrij voor andere dieren in nood.

Lees hier meer over herplaatsingen van dieren door AAP.

Overige berichten