Luipaard Bono 1 jaar bij AAP

Luipaard Bono een jaar bij AAP

Tijdens een ijskoude winterdag konden we in december 2021 luipaard Bono ophalen bij Riga Zoo in Letland. Bono verbleef daar nadat hij in beslag was genomen door de lokale politie. De luipaard werd namelijk in de Letse hoofdstad in een klein appartment als huisdier gehouden. Bovendien waren zijn nagels op pijnlijke wijze verwijderd, een illegale handeling.

Na twee dagen reizen kwam Bono aan bij ons opvangcentrum in Spanje. Hier begon de lange weg naar herstel voor Bono. De eerste weken, maanden zelfs, was Bono erg angstig. Ook in zijn buitenverblijf kroop hij laag van de ene naar de andere struik en deed hij zijn uiterste best om uit het zicht te blijven.
Luipaard Bono was de eerste weken bij AAP erg onzeker en altijd op zijn hoede.

Werken aan herstel

En dus hadden onze dierverzorgers hun handen vol aan de verzorging van Bono. Hij durfde namelijk lang niet altijd naar binnen aan het einde van de dag, zelfs niet voor een lekker hapje. Ook moest hij heel wat aansterken. Hard nodig, want Bono had geen nagels meer. Om als echte luipaard hoger te komen, moest hij rekenen op sterke spieren. Door hem verrijking te geven waarbij hij zijn spieren moest gebruiken, werd hij met de dag een beetje sterker. Tot aan het moment dat hij voor het eerst een grote sprong nam op het allerhoogste platform, niet zo heel lang geleden. Wij waren enorm verbaasd hem daar te zien en tegelijkertijd ontzettend trots.

Video

In deze video vertelt ervaren dierverzorger Jolien meer over het herstel van Bono en hoe hij bij AAP weer zelfvertrouwen kreeg.

Overige berichten