Leeuw Silas overleden.

Leeuw Silas overleden

Verdrietig nieuws over leeuw Silas: onlangs hebben we namelijk afscheid moeten nemen van deze bijzondere leeuw. Silas werd in 2018 gered uit een Spaans circus, samen met leeuw Govani en tijger Keni.

De dieren zaten jarenlang opgesloten in zwaar vervuilde circustrailers. Ze lagen in hun eigen uitwerpselen en waren ernstig verwaarloosd. Silas en Govani waren graatmager en hadden wonden over hun hele lichaam. Ook hadden ze van de stress allebei een stuk van hun eigen staart afgebeten.

Gelukkig kon AAP Silas, Govani en Keni redden. Na een lange weg van herstel ging het langzaam beter met de dieren. Silas was altijd in de buurt van Govani te vinden. Ook wandelde hij graag door zijn ruime buitenverblijf. Voor zover zijn conditie dat toeliet tenminste, want door zijn nare circusverleden had Silas nog altijd last van gewrichts- en spierproblemen.
Silas en Govani AAP
Silas (links) met Govani bij AAP. De twee waren onafscheidelijk.
Ondanks alle inspanningen en goede zorgen ging Silas de laatste tijd achteruit. Zijn gezondheid verslechterde en hij reageerde niet meer op de pijnstillers die hij kreeg. Helaas moesten we het verdrietige besluit nemen hem in te laten slapen. We zullen zijn maatje Govani, die nu achterblijft, nauwlettend in de gaten houden en hem de best mogelijke zorg blijven geven.

We zullen Silas missen, maar zijn dankbaar dat we hem een paar mooie en waardige jaren bij AAP konden geven.

Overige berichten