Lampongaap Lazaros overleden

Onlangs hebben we de oude lampongaap Lazaros laten inslapen. Lazaros werd in 2002 gered uit een ziekenhuis in Griekenland, waar hij 15 jaar lang in een piepklein kooitje leefde en de kinderen moest vermaken.

In de laatste weken van zijn leven ging het steeds slechter met hem. Lazaros at en dronk nauwelijks en was erg verzwakt. Tijdens een onderzoek door onze dierenarts bleek dat we niets meer voor hem konden betekenen. Om de lampongaap verder lijden te besparen, hebben we hem laten inslapen.

Lazaros heeft bijna 20 jaar bij AAP gezeten. Eerst in ons opvangcentrum in Almere en daarna als een van de eerste dieren in ons opvangcentrum in Spanje. Normaal gesproken proberen we dieren bij AAP altijd te herplaatsen. Omdat Lazaros diverse gezondheids- en gedragsproblemen had, was het beter voor hem om bij AAP te blijven, waar hij de juiste verzorging kon krijgen.

Ondanks deze problemen heeft Lazaros het geschopt tot leider van zijn groep! Wij houden uiteraard deze groep goed in de gaten om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan.

Lazaros in het buitenverblijf van ons opvangcentrum in Spanje.

Overige berichten