Voor het eerst naar buiten: luipaard Bono in buitenverblijf

Luipaard Bono had alles behalve een fijn bestaan. Hij werd als huisdier gehouden in een appartementje in Letland, zijn leven speelde zich af tussen vier muren. Ook waren zijn klauwen op pijnlijke wijze verwijderd.

Hij werd in beslag genomen door de Letse autoriteiten en kon opgevangen worden in Riga Zoo. Om Bono verder te laten herstellen en meer ruimte te geven, is hij in december 2021 naar het opvangcentrum van AAP in Spanje gebracht.

Hier heeft hij de eerste weken in quarantaine gezeten. Zo kon hij in alle rust aan zijn nieuwe omgeving wennen. En konden wij hem goed in de gaten houden.

Zijn quarantaineperiode zit er nu op en dat betekent dat Bono toegang krijgt tot het buitenverblijf! Na een laatste medische check ging het luik naar buiten eindelijk open voor de luipaard. Heel voorzichtig zet hij de eerste stappen… In het filmpje hieronder zie je hoe dit is gegaan.

Steun Bono in zijn herstel

We zijn vastberaden om Bono de toekomst te geven die hij zo verdient. Een toekomst waarin hij liefdevol wordt verzorgd en de rust en ruimte krijgt die hij nodig heeft.
Help met een donatie of steun met een Tikkie!

Overige berichten