Groep dieren uit Oekraïne binnenkort naar AAP

Door de oorlog in Oekraïne is het daar nu heel onveilig voor zowel mens als dier. Een aantal dappere medewerkers van een opvangcentrum voor wilde dieren nabij Kiev besloot toch een poging te wagen om hun kwetsbaarste dieren in veiligheid te brengen. Ondanks veel tegenslag en gevaren wisten ze na twee dagen de dieren veilig over de Poolse grens te brengen. Onder hen zes jonge leeuwen, een aantal tijgers, twee caracals en een Afrikaanse wilde hond. De leeuwen werden eerder gered uit erbarmelijke omstandigen. Eentje zat in een klein kooitje in een winkelcentrum, een andere leeuw werd in een flatje gehouden en een derde werd uit een dierenparkje gered waar met welpjes geknuffeld kan worden.

De dieren zijn inmiddels bij onze partner Poznań Zoo aangekomen, waar ze kunnen uitrusten van de stressvolle, gevaarlijke reis. AAP had al afgesproken later dit jaar vier van de leeuwen en de Afrikaanse wilde hond in ons Spaanse opvangcentrum op te vangen. Vanwege het oorlogsgeweld is die operatie nu dus versneld om te voorkomen dat de dieren achtergelaten moeten worden.

Het inladen van de dieren door Oekrainse vrijwilligers

De jonge leeuwen, genaamd Gyz, Flori, Kiara en Nila, en de Afrikaanse wilde hond Zair zullen komende week naar AAP in Spanje gebracht worden. De twee andere leeuwen worden opgehaald door een Belgische partner van AAP. De resterende dieren zullen ook een veilig nieuw thuis krijgen.

Wordt vervolgd…

Een paar van de jonge leeuwen die momenteel uitrusten in Poznań Zoo.

Overige berichten