AAP krijgt € 750.000 van Postcode Loterij

SCHRIJNEND LEED EXOTISCHE HUISDIEREN KAN VOORKOMEN WORDEN

Stichting AAP kan start maken dankzij extra bijdrage Postcode Loterij

Stichting AAP vangt exotische dieren in nood op en pleit voor betere wet- en regelgeving om dierenleed in heel Europa te voorkomen. De stichting ontvangt naast de jaarlijkse bijdrage een extra schenking van 750.000 euro van de Postcode Loterij. Met deze bijdrage gaat Stichting AAP een beoordelingssystematiek ontwikkelen die aangeeft welke dieren verhandeld en gehouden mogen worden als huisdier. Hiermee kunnen schrijnende gevallen van dierenleed bij het verhandelen en houden van exotische huisdieren worden voorkomen.

David van Gennep van Stichting AAP werd gisteren in de uitzending van Koffietijd verrast met de cheque: “Intens blij ben ik ermee! Bij AAP zijn we al zo lang als ik er werk aan het knokken voor een positieflijst voor huisdieren. Het is bewezen de beste manier om te voorkomen dat allerlei exotische dieren door de mazen van de huidige wetgeving in huiskamers belanden – met alle leed on risico’s van dien. Het lukt overheden alleen maar niet om een systematiek te bedenken die juridisch klopt en in de praktijk werkt. Terwijl ook onze opvangcentra keer op keer tegen hun grensen lopen en we dieren in nood moeten laten wachten op een plekje. Als wij met onze expertise de krachten bundelen met juridische experts kunnen we tot iets komen wat wél werkt. Niet alleen in Nederland, maar in heel de EU. Deze schenking maakt het mogelijk dat we ons beste exportproduct ooit gaan maken. Daarvoor kunnen wij én de dieren de deelnemers van de Postcodeloterij niet genoeg bedanken.”

Directie en aanwezige medewerkers vieren de ontvangst van de cheque bij AAP.
Dorine Manson, Managing Director bij de Postcode Loterij: “Dankzij de deelnemers kunnen we deze mooie extra bijdrage aan Stichting AAP toekennen. Bij de Postcode Loterij financieren we goede doelen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. Stichting AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren in Europa en gaat met deze bijdrage een beoordelingssystematiek ontwikkelen die ervoor zorgt dat schrijnende gevallen van dierenleed worden voorkomen. Mooi dat we dankzij onze deelnemers hieraan kunnen bijdragen.”

Overige berichten