Vacature vrijwilligerswerk: Rehabilitatie assistent voor Born to be Wild project (Marokko)

Minimaal 6 weken beschikbaar

AAP is op zoek naar vrijwilligers op onze rehabilitatielocatie in Marokko, om het Born to be Wild project te ondersteunen. We zoeken op dit moment kandidaten die beschikbaar zijn vanaf augustus 2024. Ook zijn we voor de maanden mei en juni 2024 op zoek naar vrijwilligers die technisch vaardig zijn.

Born to be Wild project

Born to be Wild is een internationaal samenwerkingsproject om het voortbestaan van de berberaap veilig te stellen. AAP startte het project in 2017 in nauwe samenwerking met IFAW (International Fund for Animal Welfare) en tal van andere organisaties. Dit project heeft als doel een duurzaam behoud van de soort en zijn leefgebieden in Marokko. Het project is gericht op bestrijding van stroperij en illegale handel, bescherming en herstellen van de leefgebieden van berberapen en vermindering van de menselijke druk op het leefgebied door duurzame alternatieven aan te bieden.

Om het werk in Marokko te ondersteunen is AAP op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij de rehabilitatie van de berberapen in Tazekka National Park.

Lees hier meer over dit project.
Berberaap in het wild

Wat ga je doen?

Momenteel zijn er zo’n 35 berberapen die mogelijk worden vrijgelaten in Tazekka National Park. De meeste dieren leven in kleine groepen en de berberapen vertonen verschillende gradaties van sociaal gedrag. Het doel van het rehabilitatieproces is om relatief stabiele groepen berberapen te creëren die het potentieel hebben om vrijgelaten te worden. Dit gebeurt volgens een gestructureerde aanpak die wordt ontwikkeld door een rehabilitatie coordinator van AAP.

Als vrijwilliger is een belangrijke taak om de rehabilitatie coordinator te ondersteunen met onder andere gedragsobservaties. Je monitort zowel de individuele dieren als groepen. Hierbij focus je je op sociale relaties, groepsstabiliteit en andere gedragsindicatoren die bepalen of de dieren potentieel hebben om vrijgelaten te worden in Tazekka National Park.

De dagelijkse verzorging van de dieren behoort niet tot het primaire doel van je werk, maar waar nodig assisteer je de lokale medewerkers met voeren of het maken van verrijkingsmateriaal. En verder zijn er altijd nog veel andere dingen die moeten gebeuren waarbij je kan helpen.
Wat biedt AAP?
 • Verblijf
 • Dagelijks transport van en naar de locatie
 • Bijdrage vliegticket, afhankelijk van de verblijfsduur
 • Ondersteuning tijdens je verblijf
 • Een geweldige kans om ervaring op te doen bij het Born to be Wild project
Wat breng je mee?
We zijn op zoek naar kandidaten met het volgende profiel:

 • Je hebt ervaring met het werken met primaten in gevangenschap, bij voorkeur met makaken
 • Je hebt kennis over het gedrag en de behoeften van primaten
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken, met minimale begeleiding
 • Je vindt het niet erg om te leven en werken in een omgeving met basisvoorzieningen en in een andere cultuur
 • Je bent fysiek in goede conditie en kan in een warm of koud klimaat werken
 • Je spreekt Engels, kennis van de Frans taal is een pré maar geen vereiste
 • Je bent beschikbaar voor een periode van ten minste 3 weken, onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die beschikbaar zijn voor een langere periode.
Verblijf
Gedurende je verblijf woon je in een klein dorp, Bab Boudir. Dit ligt zo’n 8 kilometer van de locatie in Tazekka National Park. Je vervoer van en naar de rehabilitatielocatie wordt verzorgd. Je verblijft in één van de Portacabins die voorzien zijn van een basisuitrusting en een douche en toilet. Iedere cabin heeft ruimte voor twee personen. Hiernaast is er nog een aparte cabin waar een gemeenschappelijke keuken en woonkamer is. Eenmaal per week is er vervoer naar de dichtstbijzijnde stad voor inkopen.
Wees je ervan bewust dat de omstandigheden waarin je werkt en woont relatief eenvoudig zijn. De rehabilitatieverblijven liggen op een afgelegen gedeelte van het terrein, elektriciteit is dan ook beperkt. Er is een klein kantoor en een keuken waar je overdag gebruik van kunt maken.

De meeste lokale medewerkers spreken alleen Arabisch en sommigen spreken Frans. Voor je werk krijg je alle nodige ondersteuning van de AAP-consulent die verantwoordelijk is voor het revalidatieproces. Dit zal deels persoonlijk zijn, en deels op afstand via telefoon en e-mail. Wanneer de AAP-consulent niet aanwezig is in Tazekka, word je ook ondersteund door de lokale revalidatiebegeleider, die ook (basis) Engels spreekt.
Born to be Wild vrijwilliger
Meer weten of direct solliciteren?

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail met je motivatie en CV naar Carolien Grim: carolien.grim@AAP.nl.

Overige berichten