De eerste stappen naar een betere toekomst

Project: Een Warm Welkom

Alle dieren die bij AAP binnenkomen moeten minimaal zes weken in quarantaine. Voor primaten is deze periode zelfs tenminste drie maanden. Tijdens deze periode worden zij medisch uitgebreid onderzocht.

Zo wordt het bloed en de ontlasting gecheckt op ziekteverwekkende virussen, bacteriën en parasieten. Veel dieren hebben gezondheidsproblemen door een verleden van verkeerde zorg en slechte voeding. Voor ieder dier wordt een eigen behandelplan opgesteld, waarin onder meer dieet, medicijnen en (probleem)gedrag aan de orde komen.

Specialistische zorg

Ons team van dierenartsen, gedragsdeskundigen en ervaren dierverzorgers zet zich elke dag in om de opgevangen dieren geestelijk en lichamelijk te laten herstellen van hun vaak nare verleden. Dit begint met de quarantaineperiode. De dieren worden gedurende deze periode minstens twee keer door het veterinaire team gezien en als een dier een behandeling nodig heeft, is dat natuurlijk vaker. Bij gedragsproblemen worden de gedragsbiologen van AAP ingezet. Na de quarantaineperiode verhuizen de dieren naar een andere afdeling bij AAP waar ze verder kunnen aansterken. Soms kunnen ze direct verhuizen naar een van onze herplaatspartners.

De quarantaineperiode is een belangrijke, maar zeer kostbare periode door de vele specialistische zorg die de dieren nodig hebben. Jij kunt daarbij helpen door een van de verblijven te sponsoren. Zo steun je alle dieren tijdens het noodzakelijke verblijf in de quarantaine én help je hen op weg naar een betere toekomst. Tegelijkertijd krijg je de unieke kans om alle dieren te volgen die de quarantaineperiode in ‘jouw’ verblijf doorbrengen.

Berberapen in Quarantaine
Berberapen in de Quarantaine van AAP.

Video: achter de schermen in onze Quarantaine

Piepjonge dieren

Witoorpenseelaapje Ari is één van de vele dieren die in onze Quarantaine verbleef. Hij was pas enkele weken oud toen hij samen met soortgenoot Giuli en witgezichtoeistiti Miche werd aangetroffen tijdens een politiecontrole in Italië. De piepjonge dieren zaten zonder hun moeder opgesloten in een kooitje. De toegesnelde dierenarts zag dat de aapjes er erg slecht aan toe waren en reisde direct door naar ons opvangcentrum in Almere. Voor een van de allerjongste dieren, Oskar, kwam de redding helaas te laat. Hij overleed onderweg. De overlevende dieren; Ari, Giuli en Miche, konden op tijd naar AAP gebracht worden. De jonge dieren hadden dringend specialistische zorg nodig.

Tijdens de eerste paar weken hebben onze specialistische dierverzorgers van de Quarantaine samen met het veterinaire team alles op alles gezet om de kwetsbare dieren weer te laten herstellen. Ook moesten er geschikte pleegouders worden gezocht. Want op zo’n jonge leeftijd hebben ze oudere soortgenoten nodig om mee op te groeien en van te leren. Gelukkig vonden we die in soortgenoten Samba en Coin.

Dankzij de deskundige zorg in de Quarantaine hebben de drie jonge dieren het gered. Ari kon bij AAP veilig groter worden met zijn pleegouders Samba en Coin!
Witoorpenseelaapje Ari
Witoorpenseelaapje Ari (rechts) met pleegouder Samba in de Quarantaine van AAP.
Help de dieren bij de eerste stappen naar een betere toekomst

Jij kunt dieren als Ari helpen bij de noodzakelijke quarantaineperiode. Met een bedrag van € 10.000 kun je een jaar lang een verblijf in de Quarantaine sponsoren. We houden je op de hoogte van alle dieren die in het door jouw gesponsorde verblijf van de Quarantaine verblijven. Ook hoor je waar de dieren naartoe gaan als ze de Quarantaine verlaten én krijg je de mogelijkheid een dierverzorger van de Quarantaine te spreken tijdens een digitale bijeenkomst! 
Geef de dieren een warm welkom en help ze bij de eerste stappen bij AAP, op weg naar een betere toekomst. 

Meer weten over dit project?

Heb je vragen over de verschillende mogelijkheden hoe je AAP kunt steunen? Neem gerust contact met mij op, ik vertel graag meer over de mogelijkheden

Bianca Piek
Relatiemanager Fondsenwerving
Telefoonnummer: 036 523 8781
E-mail: bianca.piek@aap.nl
Bianca Piek