Snel kunnen
handelen bij
noodreddingen
is cruciaal

Project: Noodreddingen

Als een noodredding zich aandient, moeten we snel handelen. In veel gevallen zijn de dieren er slecht aan toe. Soms is de situatie zelfs levensbedreigend.

Horrortransport

Bijvoorbeeld toen AAP eind 2019 werd ingeschakeld bij een tijgerdrama aan de Poolse grens. Tien tijgers, afkomstig uit een Italiaans circus, werden onder verschrikkelijke omstandigheden richting Rusland vervoerd. De dieren zaten in veel te kleine kisten, waren ernstig uitgedroogd en lagen in hun eigen uitwerpselen. Ook bleek slechts de helft van de tijgers voedsel te hebben gekregen. Na ruim een week kwam er een einde aan het illegale horrortransport.

Helaas bleek één tijger al te zijn overleden. Vijf tijgers, Aqua, Sanson, Merida, Softi en Toph, kregen een veilige plek in het Spaanse opvangcentrum van AAP. De overige vier tijgers kregen een plek in goede, Poolse dierentuinen. Inmiddels gaat het goed met de dieren, maar we waren maar net op tijd!
Tijger in het horrortransport
Aqua bij AAP.
Tijger Aqua bij AAP. In ons opvangcentrum in Spanje kon hij herstellen van het horrortransport.

Eerste noodopvang

De kosten van de eerste noodopvang kunnen substantieel zijn. Acuut vervoer van een Europese locatie naar een van onze opvanglocaties, eerste veterinaire checks en verzorging, intensieve aandacht van gespecialiseerde dierverzorgers en aangepaste voeding kunnen daar onderdeel van zijn.

Het noodreddingsfonds

Het benodigde bedrag voor een noodredding is van tevoren lastig in te schatten. De kosten van de eerste acute opvang, noodzorg, transport en de eerste quarantaineperiode kunnen al snel oplopen tot € 40.000. Uiteraard hopen we dat we niet al te vaak moeten uitrukken voor een noodredding. We weten nog niet wanneer de volgende situatie zich zal aandienen, maar als het zover is, moeten we direct aan de slag.

Je kunt bijdragen aan het Noodreddingsfonds met een bedrag vanaf € 10.000. Met jouw hulp kan AAP direct handelen als dat moet!
Meer weten over dit project?
Heb je vragen over de verschillende mogelijkheden hoe je AAP kunt steunen? Neem gerust contact met mij op, ik vertel graag meer over de mogelijkheden.

Bianca Piek
Relatiemanager Fondsenwerving
Telefoonnummer: 036 523 8781
E-mail: bianca.piek@aap.nl
Bianca Piek