Red tijgers van horrortransport naar Rusland

 Red tijgers van horrortransport naar Rusland

Op 22 oktober 2019 zijn tien tijgers uit een Italiaans circus op transport gezet, onderweg naar Rusland. De tijgers zaten in veel te kleine kisten en ook slechts de helft kreeg te eten. Bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland kwam na ruim een week een einde aan het horrortransport. Het transport mocht niet verder, omdat bleek dat één van de tijgers was overleden. Diezelfde avond zijn de tijgers tijdelijk opgevangen door de Poolse dierentuin Poznań Zoo, partner van AAP.

  • Stichting AAP is direct daarna een reddingsoperatie gestart.
  • Vier tijgers krijgen een plek in Poolse dierentuinen, vijf tijgers proberen we naar AAP Primadomus te vervoeren.
  • 5.000 euro opgehaald voor de eerste medische checks.
  • Onze dierenarts Hester is maandag 4 november 2019 naar Polen vertrokken om de medische checks uit te voeren.
  • Inmiddels is ook al 20.000 euro opgehaald voor het transport van de tijgers naar Spanje!
  • Stichting AAP is momenteel bezig met het laatste papierwerk om de tijgers van Polen naar AAP Primadomus in Spanje te laten vervoeren.

Help de tijgers

Doneer via onderstaand formulier. Wanneer je je naam en e-mailadres achterlaat, ontvang je tevens als eerste de tijger updates per mail en word je daarna direct doorgestuurd naar Tikkie. Wil je dit niet, ga dan direct naar Tikkie om te doneren.

Geef je naam en e-mailadres door via onderstaand formulier!

Man/Vrouw:

Ja, ik ontvang graag het laatste nieuws van Stichting AAP. Hoe wij met jouw gegevens omgaan, vind je in het Privacy Statement.

 

 


Updates tijgers

Update maandag 11 november 2019

De reis van de tijgers naar AAP Primadomus in Spanje komt steeds dichterbij! We zijn op dit moment bezig met het laatste papier- en regelwerk. Zodra de datum bekend is waarop de tijgers van Polen naar Spanje gaan, laten we je dit uiteraard weten. Ook zorgen we ervoor dat je de reis via onze website kunt volgen.


Update woensdag 6 november 2019

Een beeld zegt meer dan duizend woorden
Je ziet het: de tijgers zijn er ernstig aan toe en hulp had geen dag later moeten komen. Ons doel is om de vijf tijgers die Poznan Zoo niet kan houden zo snel mogelijk naar AAP Primadomus in Spanje te krijgen. Hier kunnen we ze de rust en ruimte bieden die ze zo verdienen.

De voorbereidingen zijn begonnen
Het wachten is op groen licht van de Poolse autoriteiten en de dierenarts. Maar we zijn al hard aan het werk om de reis voor te bereiden. Hier komt nogal wat bij kijken: van papierwerk, de inzet van een professionele vervoerder en het voorbereiden van de opvanglocatie tot aan het voedsel en medische zorg voor de dieren tijdens de reis. De kosten zullen flink oplopen. De reis van Polen naar Spanje is ruim 2500 kilometer, de geschatte kosten voor de reis liggen rond de 20.000,-.

Sponsor een kilometer
We zijn een crowdfundingactie gestart om de reis van de tijgers bekostigen. Help je de tijgers mee met een gift? Sponsor bijvoorbeeld een kilometer voor 8,- of geef een tientje voor de tijgers. Alle beetjes helpen.

Doneer nu eenvoudig via Tikkie:

Doneer voor de tijgers

 


Update dinsdag 5 november 2019

Onze dierenarts Hester in Poznań
Onze dierenarts Hester in Poznań

Het transport van Italië naar Rusland is met recht een horrortransport te noemen. Onze dierenarts Hester (hier op de foto), heeft haar eerste trieste verslag uit kunnen brengen. De tijgers zijn er slecht aan toe: twee tijgers kunnen nog niet lopen. Alle dieren waren heel erg uitgedroogd, bij aankomst in Poznan hebben ze 4 emmers van 10 liter water leeggedronken. Ze hebben wondjes op hun ledematen en 2 van de dieren zijn heel agressief.

Het allerergste is dat deze dieren vermoedelijk niet onderweg waren naar een mooie dierentuin in Rusland, maar een park dat als eindstation diende om de dieren in China te laten verwerken in een traditioneel Chinees medicijn. Het leven van een circusdier is nu eenmaal geen lolletje, en zeker niet als hij iets ouder wordt en niet meer kan optreden.

De dieren zullen zelden aan ouderdom overlijden maar worden uiteindelijk per kilo verhandeld alsof het een partij vodden betreft. Deze dieren verdienen een tweede kans! We hopen dat de dieren binnenkort op een fatsoenlijke reis kunnen naar AAP Primadomus, hierover binnenkort meer.

 


Tijger Poznan Zoo Polen
Een van de tijgers in zijn verblijf bij onze partner Poznań Zoo in Polen

Update Maandag 4 november 2019

De dierenarts van Stichting AAP, Hester van Bolhuis, is op dit moment onderweg naar AAP's herplaatspartner Poznań Zoo in Polen.  Hester zal de tijgers medisch onderzoeken en bekijkt of ze fit genoeg zijn om op reis te gaan naar ons opvangcentrum AAP Primadomus in Spanje. Het is een spannende tijd en we staan pas aan het begin van deze grote reddingsactie. Wil je voortaan als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom de tijgers?

Geef dan je e-mailadres hieronder aan ons door!


Ja, houd mij op de hoogte

 


Update donderdag 31 oktober 2019

De €5000,- voor de eerste medische check zijn binnen!
Voor de medische check is € 5.000,- gedoneerd!

De situatie

Het reddingsteam van Stichting AAP staat klaar om vijf tijgers te redden. De dieren waren onder verschrikkelijke omstandigheden onderweg vanuit een Italiaans circus naar Rusland. Gelukkig heeft de douane ze niet doorgelaten. De tijgers zaten in kleine kisten en kooien in een paardentransportwagen. Voor één tijger kwam de hulp te laat, dit arme dier is helaas overleden. De andere negen dieren worden tijdelijk ondergebracht bij AAP-partner Poznan Zoo in Polen.

Een nieuwe toekomst voor deze dieren

Bij AAP vinden we dat we deze dieren niet aan hun lot kunnen overlaten. We hebben aangegeven dat we de dieren willen redden en wachten op groen licht van de autoriteiten. Om geen tijd te verliezen is een gespecialiseerde dierenarts onderweg om een inschatting te maken of de dieren sterk genoeg zijn om op reis te gaan naar onze Spaanse locatie Primadomus.

Mogen de tijgers op u rekenen?

Wij zetten alles op alles om deze tijgers zo snel mogelijk te redden, maar we hebben uw hulp nu hard nodig. Op dit moment werken we hard aan de voorbereidingen voor de redding. U kunt zich voorstellen dat hier nogal wat bij komt kijken: van medische zorg, papierwerk en voedsel tot het organiseren van het transport en het voorbereiden van de opvanglocatie. De kosten voor de reddingsoperatie zullen flink oplopen.

Help ons de actie op touw te zetten en deze dieren niet aan hun lot over te laten. We hebben 5.000 euro nodig voor een medische check van de tijgers door onze dierenarts.

Doneer nu eenvoudig via Tikkie:

Doneer voor de tijgers