Tijgers

 


 

Geef om tijgers van horrortransport

geef Aqua, Merida, Toph, Softi en Sanson een nieuwe toekomst!

Tien tijgers zijn eind oktober 2019 in beslag genomen bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Ze waren onder erbarmelijke omstandigheden onderweg vanuit een circus bij Rome naar Rusland. Voor één tijger kwam de hulp helaas te laat. AAP heeft vijf tijgers, Aqua, Merida, Toph, Softi en Sanson, opvangen in AAP Primadomus. De overige 4 tijgers kunnen in goede dierentuinen in Polen blijven. De zorg en huisvesting van één tijger kost € 75,84 per dag. Dit is voor voedsel, verzorging en onderdak. Dat komt neer op € 138.408 per jaar. Deze vijf prachtige dieren zijn afhankelijk van donaties van mensen zoals jij.

Gun jij Aqua, Merida, Toph, Softi en Sanson een nieuwe toekomst? Maak het verschil met een bijdrage, hoe klein of groot ook. Ze verdienen het zo.

In dit clipje zie je het hele verhaal van de tijgers:

Doneer voor de tijgers


Would you like to help the tigers but you don’t live in Holland? Please donate through the international donation form or on this bank number:

NL64INGB0002777530
In the name of Stichting AAP in Almere
Bic: INGBNL2a

Het hele verhaal

Op 22 oktober 2019 zijn tien tijgers uit een Italiaans circus op transport gezet, onderweg naar Rusland. De tijgers zaten in veel te kleine kisten en ook slechts de helft kreeg te eten. Bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland kwam na ruim een week een einde aan het horrortransport. Het transport mocht niet verder, omdat het papierwerk niet in orde was. Eén tijger bleek te zijn overleden. Diezelfde avond zijn de tijgers tijdelijk opgevangen door de Poolse dierentuin Poznań Zoo, partner van AAP.

  • Stichting AAP is direct daarna een reddingsoperatie gestart.
  • Vier tijgers krijgen een plek in Poolse dierentuinen, vijf tijgers proberen we naar AAP Primadomus te vervoeren.
  • 5.000 euro opgehaald voor de eerste medische checks.
  • Onze dierenarts Hester is maandag 4 november 2019 naar Polen vertrokken om de medische checks uit te voeren.
  • Inmiddels is ook al 20.000 euro opgehaald voor het transport van de tijgers naar Spanje!
  • Het vervoer met de vijf tijgers is zaterdagavond 30 november 2019 vertrokken richting AAP Primadomus en maandagmiddag 2 december 2019 in Spanje gearriveerd.
  • De tijgers rusten nu uit bij AAP Primadomus voordat we aan hun verdere herstel kunnen werken. We kunnen alle hulp heel goed gebruiken.

Alle updates tijgers

Update woensdag 2 december 2020

Het is vandaag, woensdag 2 december 2020, precies een jaar geleden dat tijgers Aqua, Sanson, Merida, Softi en Toph bij AAP Primadomus binnen werden gebracht. Hier ging de lange weg naar herstel verder voor de dieren. Nu, een jaar later, zorgen we nog steeds met veel liefde voor ze. Benieuwd hoe we dat doen? Bekijk dan dit clipje:


Update donderdag 18 juni 2020

Het blijft bijzonder om te zien hoe Aqua, Sanson, Merida, Softi en Toph stap voor stap weer vertrouwen in het leven krijgen, na alles wat ze hebben moeten doorstaan. Wat waren ze er slecht aan toe!

Inmiddels zijn we alweer ruim een half jaar verder nadat deze tijgers werden gered van een horrortransport richting Rusland. De hoogste tijd voor een nieuwe update!

Aqua
Het lievelingsplekje van Aqua is het hoge platform in zijn buitenverblijf. Net als Sanson, is ook hij dol op spelen met de bal. Hij zit bovendien heel graag binnen, vooral als onze dierverzorgers daar zijn. Aqua kan nog wat gespannen reageren als het tijd is voor een maaltijd.

Sanson
Deze vriendelijke tijger is een stuk rustiger geworden. Hij zit graag binnen, maar vindt het ook heerlijk om buiten te spelen en te ontspannen. Sanson heeft zijn buitenverblijf naast die van Aqua, de twee zijn zeer geïnteresseerd in elkaar. Laatste daagde hij Aqua zelfs uit om te spelen!

Merida
De zachte karakter van Merida komt langzaam naar boven. Ze is nu heel wat meer op haar gemak bij AAP en vindt de aanwezigheid van onze dierverzorgers steeds minder spannend.

Softi
Softi krijgt steeds meer vertrouwen in haar verzorgers, maar is nog altijd erg gevoelig en kan bijvoorbeeld van een regenbui in de stress raken. Ze wilde daarna niet meer tevoorschijn komen. Softi heeft dus duidelijk meer tijd nodig om te herstellen dan de andere tijgers.

Toph
Tijger Toph is erg gesteld op haar vaste verzorger en moet wennen als plots een andere verzorger in de buurt komt. Ze is tevens heel nieuwsgierig! Onlangs lieten we haar in het kader van verrijking wat tijgergeluiden horen, hier luisterde Toph rustig en aandachtig naar!


Update woensdag 10 juni 2020

Toph heeft als laatste van de vijf tijgers toegang gekregen tot haar buitenverblijf. In het begin moest ze heel erg wennen aan de nieuwe omgeving. En dat is begrijpelijk. Waarschijnlijk is dit voor het eerst in haar leven dat ze zoveel ruimte heeft!


Update woensdag 8 april 2020

Ook voor Sanson en Merida zijn onlangs de luiken naar het buitenverblijf open gegaan. Deze voormalig circustijgers genieten waarschijnlijk voor eerst in hun leven van zoveel ruimte in de buitenlucht!


Update donderdag 26 maart 2020

Softi vertoonde tekens van stress en angst en was zeer terughoudend. Dankzij onze gedragsdeskundigen en dierverzorgers hebben we haar met veel geduld en liefde weer op de goede weg kunnen helpen. Inmiddels heeft ze ook de eerste stappen in het buitenverblijf gezet!


Update woensdag 26 februari 2020

Aqua zet de eerste stappen in zijn buitenverblijf! In dit filmpje blikken we kort terug op het verhaal van Aqua. Met tijgers Sanson, Toph, Merida en Softi werd hij in december 2019 naar AAP Primadomus gebracht. Sindsdien hebben we keihard gewerkt aan zijn herstel. Nu zijn quarantaineperiode erop zit, mag Aqua zijn buitenverblijf gaan ontdekken.


Update zondag 16 februari 2020

Goed nieuws! Tijger Aqua mag binnenkort als eerste zijn buitenverblijf gaan ontdekken. Na aankomst van Aqua, Sanson, Toph, Merida en Softi bij AAP Primadomus hebben we keihard gewerkt aan het herstel van de tijgers. Tijdens hun quarantaineperiode kwamen we helaas diverse medische problemen tegen, waardoor ze langer binnen moesten blijven.

Maar, nu nadert voor Aqua gelukkig het moment dat hij naar het grote buitenverblijf mag! We zijn inmiddels bezig met de voorbereidingen hiervan. Spoedig meer info!


Update maandag 3 februari 2020

Onze dierverzorgers en gedragsdeskundigen werken nu al een tijdje met de tijgers uit Polen. We laten ze langzaam wennen aan nieuwe situaties, zoals je in het onderstaande filmpje kan zien. Aangezien de tijgers voor de rest van hun levens verzorgd moeten worden, is het van belang dat ze zich veilig voelen wanneer dierverzorgers in de buurt zijn.


Update dinsdag 21 januari 2020

De tijgers verblijven nu 8 weken bij AAP Primadomus. Gelukkig kunnen we bij deze update vooral goed nieuws melden!

Sanson
Sanson is de kalmste van de vijf tijgers bij AAP Primadomus. Wanneer we aankomen met zijn maaltijd, komt hij bijna altijd direct naar de trainingsbox! Daar worden de tijgers namelijk gevoerd. In zijn verblijf is hij daar vaak te vinden, zodat de nieuwsgierige Sanson alles goed in de gaten kan houden.

Toph
Toph reageert soms nog onrustig als we met haar maaltijd aankomen. Ze loopt veel heen en weer terwijl ze gromt. Gelukkig is dat wel een stuk minder dan een paar weken terug.

Merida
Merida is de laatste tijd rustiger geworden. Ze gromt een stuk minder naar ons. Desondanks heeft ze nog regelmatig momenten van onzekerheid, bijvoorbeeld als ze van ruimte moet wisselen in haar verblijf. De tijgers hebben namelijk een binnen- en buitengedeelte in hun verblijf.

Softi
Bij Softi zien we helaas elke dag signalen van angst en stress. Zodra een dierverzorger in haar buurt komt, gaat ze grommen en klimt vervolgens op het hoge platform in haar verblijf. Daar blijft ze vaak angstvallig alles in de gaten houden.

Ook wanneer we aankomen met haar maaltijd, duurt het soms enkele minuten voordat ze in haar trainingsbox durft te stappen. Gelukkig komt ze vaak wel, maar Softi is alles behalve zelfverzekerd.

Aqua
Aqua gaat met kleine stapjes vooruit. Tijdens het voeren is hij soms wat onzeker, sist hij naar de dierverzorgers, maar dat wordt elke dag steeds wat minder.

Bekijk hier nieuwe beelden van de tijgers:


Update dinsdag 7 januari 2020

Het is inmiddels ruim een maand geleden dat Merida, Toph, Softi, Sanson en Aqua bij AAP Primadomus arriveerden. In hun lange weg naar herstel bij ons, kunnen we nu gelukkig vooral goed nieuws melden over de tijgers!

Merida
Deze mooie tijger heeft de afgelopen dagen veel vooruitgang geboekt. Ze is nu veel rustiger wanneer we met eten bij haar trainingsbox aankomen en stapt hier nu ook zonder aarzeling in. Dit is het positieve gedrag dat we graag willen zien en kunnen we nu gaan belonen.

Toph
Ook bij Toph zien we vooruitgang met de traningsbox. Ze was eerst terughoudend vanwege de luiken, maar stapt nu haar box vol zelfvertrouwen binnen. Dit is fantastisch nieuws, want nu kunnen we ook haar verblijf in om deze grondig schoon te maken.

Softi
Bij Softi zien we helaas nog veel momenten waarin ze angstig is. Ze schrikt van elk geluid. We hebben daarom haar verblijf aangepast, zodat ze beter kan schuilen en zich veiliger kan voelen.

Sanson
Met Sanson gaat alles uitstekend. Hij oogt zeer rustig en comfortabel bij ons en accepteert zijn maaltijden dan ook altijd met veel kalmte.

Aqua
Ook Aqua begint zich steeds meer op zijn gemak te voelen in zijn verblijf. Zoals je onlangs kon zien op onze Facebookpagina, geniet hij met volle teugen van de verrijking die hij krijgt. Aqua kan wel gestresst reageren wanneer we komen aanzetten met zijn maaltijden.


Update maandag 30 december 2019

De tijgers spenderen de eerste weken in een binnenverblijf bij AAP Primadomus. Hierdoor kunnen ze goed uitrusten van alle ellende die ze hebben meegemaakt en kunnen wij hun gedrag goed observeren.

Tijdens deze periode laten we de tijgers rustig kennismaken met allerlei soorten verrijking. Zoals bijvoorbeeld nieuwe geurtjes. Hiermee stimuleren we het natuurlijke gedrag van deze prachtige dieren.

In dit clipje zie je hoe we geurtjes strooien in het verblijf van tijger Aqua en wat hij hiermee doet!


Update vrijdag 20 december 2019

Inmiddels zijn Aqua, Toph, Sanson, Merida en Softi nu twee weken bij AAP Primadomus in Spanje. Ons team van gedragsdeskundigen, dierenartsen en verzorgers hebben de tijgers tijdens deze periode beter leren kennen. We zien dat de dieren helaas nog veel tekenen van stress vertonen en dus nog een lange weg te gaan hebben.

Hoe gaat het nu met de tijgers?

Aqua
Tijger Aqua wordt steeds nieuwsgieriger en gaat nu vaker zijn verblijf verkennen. Hij heeft ook toegang tot zijn trainingsbox en gaat daar ook regelmatig in liggen om alles te observeren.

Toph
Als wij in de buurt van Toph’s verblijf komen, begint ze te grommen. Ook laat ze van zich horen als Softi bijvoorbeeld gromt. Toph krijgt van ons alle tijd om te wennen aan haar nieuwe omgeving.

Sanson
Deze nieuwsgierige tijger blijft interesse tonen in alles wat gebeurt rondom en in zijn verblijf. Ook Sanson heeft toegang tot zijn trainingsbox, waar hij dan ook veel in te vinden is.

Merida
Alhoewel ze nog veel heen en weer loopt in haar verblijf, lijkt ze nu met de dag wat rustiger te worden. Merida is nog niet op het hoge platform in haar verblijf geweest, waarschijnlijk komt dit door de stress die ze nog ervaart. We geven haar alle rust en tijd.

Softi
Ook Softi heeft nog vaak last van stress, vooral als we haar eten geven. Ze gromt dan veel en vaak. Haar favoriete plekje in haar verblijf, zijn de balen stro waar ze veel op slaapt.


Update woensdag 11 december 2019

Ons team van gedragsdeskundigen, dierenartsen en verzorgers werken nu elke dag keihard om de tijgers er weer bovenop te helpen. Bij de tijgers zien we duidelijke signalen van stress en onrust, al heeft bijvoorbeeld Softi ook regelmatig haar rustige momenten. Merida blijft fel reageren als iemand in haar buurt komt, maar Sanson is erg nieuwsgierig en alert.


Update donderdag 5 december 2019

Ook vandaag rusten Merida, Toph, Sanson, Aqua en Softi veel uit. Dat doen ze vooral op de balen stro in hun verblijven, Softi en Sanson vinden het ook fijn op het hogere platform te slapen. Vooral deze twee lijken zich goed op hun gemak te voelen. Sanson gaat bijvoorbeeld regelmatig op onderzoek uit en is erg nieuwsgierig. Aqua is veel in een hoekje te vinden en houdt voorlopig afstand van ons, Toph gromt al een stuk minder wanneer we haar voedsel geven. Merida is vaak onrustig, maar heeft gelukkig ook haar kalme momenten.

Momenteel zijn voorbereidingen in gang voor de eerste medische checks van de tijgers.


Update woensdag 4 december 2019

In onderstaande video zie je de aankomst van de tijgers bij AAP Primadomus in Spanje. Inmiddels verkennen de tijgers rustig hun verblijven en rusten ze nog wat uit. Het herstel gaat nu pas echt beginnen voor Merida, Toph, Sanson, Aqua en Softi. Aan ons de taak deze dieren weer échte tijgers te laten worden. Kunnen we hierbij rekenen op jouw hulp? De zorg en huisvesting van één tijger kost 75,84 per dag. Hiervan kunnen we hen voedsel, verzorging en onderdak geven. Alle hulp is welkom! Geven kan via de donatiepagina.


Update dinsdag 3 december 2019

Het is nu een dag na de aankomst van Toph, Merida, Sanson, Aqua en Softi bij AAP Primadomus. Voor de tijgers is het nu belangrijk dat ze weer tot rust kunnen komen na de lange reis die in Polen begon. We vallen ze daarom zo min mogelijk lastig, zodat ze in alle rust kunnen wennen aan hun nieuwe, ruime en comfortabele verblijf.


Update maandag 2 december 2019

14:00

Tijgers Toph, Merida, Sanson, Aqua en Softi zijn na een lange reis uit Polen, die zaterdagavond begon, eindelijk aangekomen bij AAP Primadomus in Spanje. Ze mogen nu in alle rust eerst gaan bijkomen in onze ruime verblijven, zie foto hieronder.

Verblijf tijgers in Primadomus

11:00

De tijgers zijn bijna aangekomen in AAP Primadomus. In deze video zie je een samenvatting van de reis tot nu toe. Vanmiddag zit de reis er op, maar het herstel begint dan pas. We gaan goed voor de tijgers zorgen. Met gezond voedsel, een fijne plek om te leven en de beste medische zorg. En natuurlijk alle liefde. Maar we kunnen het niet alleen. De verzorging van één tijger kost ruim 75,- per dag. Toph, Merida, Sanson, Aqua en Softi zijn afhankelijk van donaties van mensen zoals jij. Help ze alstublieft, ze verdienen het zo.

Doneer voor de tijgers

07:45

De tijgers (en de chauffeur en dierenarts) hebben een aantal uurtjes rust gehad. De tijgers hebben een goede nacht achter de rug zonder bijzonderheden. Inmiddels zijn ze weer op weg. In de middag verwachten ze aan te komen bij AAP Primadomus.


Update zondag 1 december 2019

Onderweg in Frankrijk met de tijgers

Na zaterdagavond 30 november te zijn vertrokken, rijden we nu al in Frankrijk! De 5 tijgers hebben een goede nacht achter de rug en zijn zeer ontspannen in hun heerlijk verwarmde trailer. Onderweg stoppen we regelmatig, zodat ze kunnen rusten, drinken en eten. Tijdens dit moment worden ze wel wat alerter, maar zodra we weer onderweg zijn, worden ze weer kalm.

Op zondagavond 1 december zijn we halverwege Frankrijk, de reis verloopt tot dusver nog steeds voorspoedig. Er was echter wel een probleempje met een achterlicht, maar dat werd snel verholpen!

We hebben nog een aardige rit voor de boeg naar AAP Primadomus in Spanje, we hopen daar maandagmiddag aan te komen. Blijf ons volgen voor meer updates!

Tijger in een verwarmde trailer, onderweg naar AAP Primadomus.
Tijger Sanson in een verwarmde trailer, onderweg naar AAP Primadomus.

Update zaterdag 30 november 2019

We zijn vandaag vertrokken naar Poznań Zoo. Na alle voorbereidingen is het dan eindelijk zover: de tijgers gaan de reis naar AAP Primadomus in Spanje maken. AAP-directeur David van Gennep was al vroeg onderweg (zie filmpje hieronder) om te helpen in Polen.

Klaar voor vervoer
Onder grote belangstelling van de pers worden de tijgers klaargemaakt voor vervoer. Om dit veilig te laten verlopen voor zowel mens als dier, verdoven we de tijgers. Dat doen we natuurlijk zeer voorzichtig en nauwlettend, het duurt dan ook ongeveer een uur per dier deze te verdoven én in de wagen te plaatsen. We gaan in de nacht naar zondag 1 december rijden. Het is dan rustig op de weg, zodat de reis comfortabel kan beginnen voor de tijgers. We verwachten maandagmiddag bij AAP Primadomus te arriveren.

David van Gennep bij de tijgers in Polen
AAP-directeur David van Gennep bij de voorbereiding op het vervoer van de tijgers naar Spanje.

Update woensdag 27 november 2019

We zijn blij om jou te kunnen vertellen dat de tijgers de reis naar Spanje zondag 1 december 2019 gaan maken. De tijgers worden door een gespecialiseerde vervoerder van Polen naar AAP Primadomus in Spanje gebracht. Daarbij is ook een dierenarts aanwezig. Wat fantastisch dat we deze dieren nog voor de feestdagen de rust en ruimte kunnen geven die ze zo hard verdienen. Je kunt de reis vanaf zondag live volgen. Ook plaatsen we hier video-updates en foto's.

Foto van één van de tijgers


Update dinsdag 19 november 2019

Bij het vervoeren van vijf tijgers van Polen naar AAP Primadomus in Spanje komt nogal wat regel- en papierwerk kijken. We zijn momenteel druk om dit papierwerk rond te krijgen. Bekijk alvast de nieuwe omgeving waarin de tijgers straks terechtkomen. Prachtige, ruime plekken waar de tijgers alle rust en liefdevolle verzorging krijgen die ze zo nodig hebben! Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de tijgers? Laat je gegevens achter.

Een overzicht van bovenaf van AAP Primadomus in Spanje

 


Update maandag 11 november 2019

 

De reis van de tijgers naar AAP Primadomus in Spanje komt steeds dichterbij! We zijn op dit moment bezig met het laatste papier- en regelwerk. Zodra de datum bekend is waarop de tijgers van Polen naar Spanje gaan, laten we je dit uiteraard weten. Ook zorgen we ervoor dat je de reis via onze website kunt volgen.


Update woensdag 6 november 2019

Een beeld zegt meer dan duizend woorden
Je ziet het: de tijgers zijn er ernstig aan toe en hulp had geen dag later moeten komen. Ons doel is om de vijf tijgers die Poznań Zoo niet kan houden zo snel mogelijk naar AAP Primadomus in Spanje te krijgen. Hier kunnen we ze de rust en ruimte bieden die ze zo verdienen.

De voorbereidingen zijn begonnen
Het wachten is op groen licht van de Poolse autoriteiten en de dierenarts. Maar we zijn al hard aan het werk om de reis voor te bereiden. Hier komt nogal wat bij kijken: van papierwerk, de inzet van een professionele vervoerder en het voorbereiden van de opvanglocatie tot aan het voedsel en medische zorg voor de dieren tijdens de reis. De kosten zullen flink oplopen. De reis van Polen naar Spanje is ruim 2500 kilometer, de geschatte kosten voor de reis liggen rond de 20.000,-.

Sponsor een kilometer
We zijn een crowdfundingactie gestart om de reis van de tijgers bekostigen. Help je de tijgers mee met een gift? Sponsor bijvoorbeeld een kilometer voor 8,- of geef een tientje voor de tijgers. Alle beetjes helpen.

Doneer nu eenvoudig via Tikkie:

Doneer voor de tijgers

 


Update dinsdag 5 november 2019

Onze dierenarts Hester in Poznań
Onze dierenarts Hester in Poznań

Het transport van Italië naar Rusland is met recht een horrortransport te noemen. Onze dierenarts Hester (hier op de foto), heeft haar eerste trieste verslag uit kunnen brengen. De tijgers zijn er slecht aan toe: twee tijgers kunnen nog niet lopen. Alle dieren waren heel erg uitgedroogd, bij aankomst in Poznan hebben ze 4 emmers van 10 liter water leeggedronken. Ze hebben wondjes op hun ledematen en 2 van de dieren zijn heel agressief.

Het allerergste is dat deze dieren vermoedelijk niet onderweg waren naar een mooie dierentuin in Rusland, maar een park dat als eindstation diende om de dieren in China te laten verwerken in een traditioneel Chinees medicijn. Het leven van een circusdier is nu eenmaal geen lolletje, en zeker niet als hij iets ouder wordt en niet meer kan optreden.

De dieren zullen zelden aan ouderdom overlijden maar worden uiteindelijk per kilo verhandeld alsof het een partij vodden betreft. Deze dieren verdienen een tweede kans! We hopen dat de dieren binnenkort op een fatsoenlijke reis kunnen naar AAP Primadomus, hierover binnenkort meer.

 


Tijger Poznan Zoo Polen
Een van de tijgers in zijn verblijf bij onze partner Poznań Zoo in Polen

Update Maandag 4 november 2019

De dierenarts van Stichting AAP, Hester van Bolhuis, is op dit moment onderweg naar AAP's herplaatspartner Poznań Zoo in Polen.  Hester zal de tijgers medisch onderzoeken en bekijkt of ze fit genoeg zijn om op reis te gaan naar ons opvangcentrum AAP Primadomus in Spanje. Het is een spannende tijd en we staan pas aan het begin van deze grote reddingsactie. Wil je voortaan als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom de tijgers?

Geef dan je e-mailadres hieronder aan ons door!


Ja, houd mij op de hoogte

 


Update donderdag 31 oktober 2019

De €5000,- voor de eerste medische check zijn binnen!
Voor de medische check is € 5.000,- gedoneerd!

De situatie

Het reddingsteam van Stichting AAP staat klaar om vijf tijgers te redden. De dieren waren onder verschrikkelijke omstandigheden onderweg vanuit een Italiaans circus naar Rusland. Gelukkig heeft de douane ze niet doorgelaten. De tijgers zaten in kleine kisten en kooien in een paardentransportwagen. Voor één tijger kwam de hulp te laat, dit arme dier is helaas overleden. De andere negen dieren worden tijdelijk ondergebracht bij AAP-partner Poznan Zoo in Polen.

Een nieuwe toekomst voor deze dieren

Bij AAP vinden we dat we deze dieren niet aan hun lot kunnen overlaten. We hebben aangegeven dat we de dieren willen redden en wachten op groen licht van de autoriteiten. Om geen tijd te verliezen is een gespecialiseerde dierenarts onderweg om een inschatting te maken of de dieren sterk genoeg zijn om op reis te gaan naar onze Spaanse locatie Primadomus.

Mogen de tijgers op jou rekenen?

Wij zetten alles op alles om deze tijgers zo snel mogelijk te redden, maar we hebben jouw hulp nu hard nodig. Op dit moment werken we hard aan de voorbereidingen voor de redding. Je kan je voorstellen dat hier nogal wat bij komt kijken: van medische zorg, papierwerk en voedsel tot het organiseren van het transport en het voorbereiden van de opvanglocatie. De kosten voor de reddingsoperatie zullen flink oplopen.

Help ons de actie op touw te zetten en deze dieren niet aan hun lot over te laten. We hebben 5.000 euro nodig voor een medische check van de tijgers door onze dierenarts.

Doneer nu eenvoudig via Tikkie:

Doneer voor de tijgers