Over ons

AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren, zoals apen, wasberen, leeuwen en tijgers. Helaas bevinden veel dieren zich nog in benarde situaties. Ze worden illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. AAP pakt het probleem bij de wortels aan. We geven voorlichting en pleiten voor betere wetgeving voor dieren in heel Europa.

De dieren die dringend hulp nodig hebben, vangen we op zodat ze op adem kunnen komen. Ons team helpt ze gezond te worden en weer ‘dier’ te zijn, waarna we een permanent onderkomen voor ze zoeken. Zo is er in onze Nederlandse en Spaanse opvang weer plek voor andere dieren in nood.

Bovendien delen we onze kennis en werken we graag samen met soortgelijke organisaties om zo onze impact te vergroten.

 

Dweilen met de kraan dicht, noemen we dat.

 

Pinche aapje

Visie

Dierenwelzijn staat nog altijd sterk onder druk. Veel exotische dieren leiden geen dierwaardig leven en menselijk handelen (zoals illegale handel, particulier bezit, exploitatie in entertainment of onderzoek) is daar vaak de oorzaak van. Bij AAP verbeteren wij op een duurzame manier het welzijn van deze uitheemse, niet-gedomesticeerde dieren.

Missie

AAP wil het verschil maken en duidelijk resultaat zien als het gaat om duurzame verbetering van dierenwelzijn. Dit lukt ons door praktische opvang van dieren te combineren met preventie. We beïnvloeden beleid en voorlichting en werken daarbij graag samen met (inter)nationale partners.

Filosofie

Actions speak louder than words. Dat hebben we bij AAP goed begrepen en daarom zijn we zeer actiegericht. Onze heldere visie op het gebied van dierenwelzijn zetten we om naar concrete daden, zo bereik je tenslotte het meest. Aanpakken zit in ons bloed en dat werkt aanstekelijk voor onze donateurs en partnerorganisaties, en zelfs voor regelgevers en handhavers, die stuk voor stuk ook in actie komen.

Onze belofte

We zijn zo transparant en efficiënt mogelijk. Daarom staat in ons jaarverslag precies hoe de inkomsten van AAP gespendeerd worden. Het geld gaat niet naar dikke bonussen voor de directie en zelfs niet naar mooie, nieuwe koffiekopjes in de kantine. Nee, het geld gaat naar de dieren. Zoals het hoort.