AAP te koop op internet

Een aap als huisdier houden is in Nederland bij wet verboden. Op sites zoals Marktplaats worden echter regelmatig apen te koop aangeboden. Het is niet nodig om hiervan melding te doen bij Stichting AAP.

Stichting AAP is bekend met deze advertenties, die al jaren geplaatst worden op diverse sites. De advertenties komen in heel Europa voor en worden waarschijnlijk geplaatst door een internationale oplichtersbende die vanuit Afrika opereert. De advertenties zijn slechts een dekmantel om mensen die reageren geld afhandig te kunnen maken. Het gaat dus niet echt om de verkoop van beschermde wilde dieren. Indien je toch iets tegen deze praktijken wilt doen, dan kun je de advertentie meestal op de bertreffende site zelf rapporteren of je melding doorgeven aan de politie via het algemene nummer 0900-8844. Doorgaans onderscheppen sites als Marktplaats deze berichten echter vrij snel.

Voorbeelden

Kapucijnaapje te koop op internet
Kapucijnaapje te koop op internet

Hieronder een voorbeeld van een dergelijke advertentie (duidelijk via internet vertaald) en het antwoord dat je krijgt als je reageert.

Advertentietekst:
"Mooi en speelse capuchin apen te koop en komen samen met hun kooi en ondergaan medische check-up en komen met gezondheid garanderen. Papers, zodat u niet hoeft te hebben voor dat elke faire materie zo kunt u indien u klaar bent om te laten zien wat liefde aan onze apen als je eigen kind dan kunt u terug naar ASAP ons voor meer informatie en foto's en kunt u ik wil zeggen dat onze baby's zijn de beste te zijn als huisdieren dank. En ook zijn de baby's geregistreerd apen dat betekent er komen samen met de gezondheid van alle kranten."

Antwoord na reactie:
"Hallo, Bedankt voor de e-mail en voor de belangstelling die u voor mijn baby kapucijnaap apen. Ik heb voor goedkeuring. de baby capcuhin apen hebben een goede relatie met andere huisdieren en dieren zoals honden en katten op home.the aap is net zo vriendelijk en zal een goede begeleider bij u thuis. Peria liefde met kinderen om te zitten en te luisteren naar de orders. de apen zijn niet te koop maar voor goedkeuring aan een liefdevolle en zorgtaken thuis kunnen komen met de goedkeuring reqirements.the apen zijn ingeënt en hebben al hun documenten beschikbaar zijn en zal zijn weg naar jouw huis met al die papieren in orde. de apen zijn net 2 links en hun namen Peria en Banard. de twee apen zijn voor de goedkeuring en kost je alleen het vervoer en de thuisbezorging honorarium met de goedkeuring papieren ondertekenen kosten van 350 euro voor de apen.
All I Need van u is een belofte die u gaat nemen zeer goede verzorging van de baby kapucijnaap apen een ook de volgende informatie aan het vervoer van de baby kapucijnaap apen aan jou. dus je kunt me de informatie als dat allemaal goed door u op OK. Deze informatie is voor mij om de baby aap ingeschreven bij het transport bedrijf: uw naam, adres, telefoonnummer, Stad / staat / land, Postcode, dichtstbijzijnde vliegveld bij u thuis.
Als ik alle bovenstaande information.i zal registreren en boek een vlucht voor het vervoer van de baby aap recht om uw eigen deur stappen ok. het transport duur voor de baby-apen in uw huis zal nemen op slechts 6 uur om zo spoedig mogelijk. de baby aap moet komen met alle papieren en je moet gewoon aan met de goedkeuring en vervoer eisen. als je ok mail me dan met uw naam en volledig adres, zodat ik kan beginnen met het vervoer regelingen.
PS: hoeveel apen wilt u nemen? zal u zeer goede verzorging van de apen? heb je ooit gezorgd voor apen? Hebt u kinderen die liefde en adore apen? Heeft u een huisdier in huis? Zal u zeer goede verzorging van de aap? dank en hoop te horen dat uw antwoorden zo spoedig mogelijk."