AAP te koop op internet

Een aap als huisdier houden is in Nederland bij wet verboden. Gelukkig maar, want apen zijn absoluut niet geschikt om in huis te houden. Een jong aapje is nog schattig, maar apen zijn niet 'gedomesticeerd'. Het zijn en blijven wilde dieren, die zich, eenmaal volwassen, tegen hun eigenaar zullen keren om 'leider' van het huishouden te worden. Bovendien hebben apen soortgenoten en een natuurlijke leefomgeving nodig voor hun welzijn. Stichting AAP vangt onder meer primaten op die als huisdier zijn gehouden.

Op sites zoals Marktplaats worden toch regelmatig apen te koop aangeboden. Het is niet nodig om hiervan melding te doen bij Stichting AAP. Hieronder kun je lezen waarom.

Stichting AAP is bekend met dit soort advertenties, die al jaren geplaatst worden op diverse sites. De advertenties komen in heel Europa voor en worden waarschijnlijk geplaatst door een internationale oplichtersbende die vanuit Afrika opereert. De advertenties zijn doorgaans slechts een dekmantel om mensen die reageren geld afhandig te kunnen maken. Het gaat dus niet echt om de verkoop van beschermde wilde dieren. Indien je toch iets tegen deze praktijken wilt doen, dan kun je de advertentie meestal op de bertreffende site zelf rapporteren of je melding doorgeven aan de politie via het algemene nummer 0900-8844. Doorgaans onderscheppen sites als Marktplaats deze berichten echter vrij snel.

Echt of nep?

Twijfel je of een advertentie hierover echt of nep is? Je kan dit eenvoudig testen door de gebruikte afbeelding(en) in de advertentie op te zoeken met Google image search (via de rechtermuisknop) of de tekst van de mail die je hierover ontvangt te zoeken op Google. Als bij een of beide zoekopdrachten ook buitenlandse advertenties verschijnen, kan je er van uitgaan dat het dier niet echt is en hiermee een poging wordt gedaan mensen op te lichten.

Voorbeelden

Kapucijnaapje te koop op internet
Kapucijnaapje te koop op internet

Hieronder een voorbeeld van een dergelijke advertentie (duidelijk via internet vertaald) en het antwoord dat je krijgt als je reageert.

Advertentietekst:
"Mooi en speelse capuchin apen te koop en komen samen met hun kooi en ondergaan medische check-up en komen met gezondheid garanderen. Papers, zodat u niet hoeft te hebben voor dat elke faire materie zo kunt u indien u klaar bent om te laten zien wat liefde aan onze apen als je eigen kind dan kunt u terug naar ASAP ons voor meer informatie en foto's en kunt u ik wil zeggen dat onze baby's zijn de beste te zijn als huisdieren dank. En ook zijn de baby's geregistreerd apen dat betekent er komen samen met de gezondheid van alle kranten."

Antwoord na reactie:
"Hallo, Bedankt voor de e-mail en voor de belangstelling die u voor mijn baby kapucijnaap apen. Ik heb voor goedkeuring. de baby capcuhin apen hebben een goede relatie met andere huisdieren en dieren zoals honden en katten op home.the aap is net zo vriendelijk en zal een goede begeleider bij u thuis. Peria liefde met kinderen om te zitten en te luisteren naar de orders. de apen zijn niet te koop maar voor goedkeuring aan een liefdevolle en zorgtaken thuis kunnen komen met de goedkeuring reqirements.the apen zijn ingeënt en hebben al hun documenten beschikbaar zijn en zal zijn weg naar jouw huis met al die papieren in orde. de apen zijn net 2 links en hun namen Peria en Banard. de twee apen zijn voor de goedkeuring en kost je alleen het vervoer en de thuisbezorging honorarium met de goedkeuring papieren ondertekenen kosten van 350 euro voor de apen.
All I Need van u is een belofte die u gaat nemen zeer goede verzorging van de baby kapucijnaap apen een ook de volgende informatie aan het vervoer van de baby kapucijnaap apen aan jou. dus je kunt me de informatie als dat allemaal goed door u op OK. Deze informatie is voor mij om de baby aap ingeschreven bij het transport bedrijf: uw naam, adres, telefoonnummer, Stad / staat / land, Postcode, dichtstbijzijnde vliegveld bij u thuis.
Als ik alle bovenstaande information.i zal registreren en boek een vlucht voor het vervoer van de baby aap recht om uw eigen deur stappen ok. het transport duur voor de baby-apen in uw huis zal nemen op slechts 6 uur om zo spoedig mogelijk. de baby aap moet komen met alle papieren en je moet gewoon aan met de goedkeuring en vervoer eisen. als je ok mail me dan met uw naam en volledig adres, zodat ik kan beginnen met het vervoer regelingen.
PS: hoeveel apen wilt u nemen? zal u zeer goede verzorging van de apen? heb je ooit gezorgd voor apen? Hebt u kinderen die liefde en adore apen? Heeft u een huisdier in huis? Zal u zeer goede verzorging van de aap? dank en hoop te horen dat uw antwoorden zo spoedig mogelijk."


 

Over Stichting AAP

AAP geeft apen en andere exotische zoogdieren weer een toekomst. We vangen dieren in nood op én pleiten voor betere wetten in heel Europa. Dweilen met de kraan dicht, noemen we dat.

Chimpansee Mojo

Chimpansee MojoEén van de dieren Stichting AAP redde is chimpansee Mojo. Mojo leefde jarenlang in een vieze, donkere garage van een Belgische vrouw. Zonder daglicht, zonder afleiding en zonder soortgenoten. Hij kreeg ongezond eten en drinken voorgeschoteld, zoals pudding, taart, bier en koffie met melk en suiker. Mojo was daardoor veel te dik en zijn gebit was ernstig aangetast. Het kostte heel veel tijd en moeite om de zwaar getraumatiseerde Mojo er uiteindelijk weer bovenop te helpen, maar het is gelukt! Mojo is nu gezond en leeft fijn samen met soortgenoot Freddy.

Vind jij het ook belangrijk dat dieren als Mojo gered worden? Steun AAP dan. Dat kan met een eenmalige gift van een bedrag naar keuze of door Mojo of een ander dier symbolisch te adopteren.